Habanec po Jihlavě: Veškeré řeči jsme nechali v kabině

Habanec po Jihlavě: Veškeré řeči jsme nechali v kabině

J i h l a v a - Psí počasí, tři inkasované góly a jasná prohra na hřišti posledního. Zápas na hřišti Jihlavy vlil Zbrojovákům do žil místo naděje obavu. "Obrovské zklamání, veškeré řeči jsme nechali v kabině a na hřišti je nepoužili," štvalo po utkání trenéra Habance.

Jeho pozápasové hodnocení vcelku odpovídalo tomu, že Zbrojovka předvedla nejhorší výkon nejen jara, ale zřejmě i celé sezony. "Cloumá mnou obrovské zklamání. To, nač jsme se chystali, tedy zejména nasazení, soubojovost, to vůbec nenastalo. Je obrovská ostuda tady prohrát 0:3. Nezažil jsem, že bychom měli takhle obrovský výkyv, snad jen Kuba Přichystal snese přísnější měřítko. Veškeré řeči a plácání jsme nechali v kabině a na hřišti to nepoužili. Je to pro nás velká ztráta, situace je hodně vážná a je potřeba nastartovat všechny zdravé buňky k tomu, aby Zbrojovka zůstala v lize," uvědomoval si kouč vážnost situace.

Je totiž možné, že po 26. kole bude mít Zbrojovka náskok na nesestupové pozice pouhé tři body, navíc s horšími vzájemnými zápasy a poměrně těžkým losem. "S chladnou hlavou svolám schůzku s vedením, budeme to řešit, neboť se jedná o ohrožení ligy a zápas se Zlínem bude opravdu zápasem o ligu. Budeme se bavit o všem, se zdravými buňkami, protože teď po utkání jich mám hodně narušených. Tohle jsem nečekal, takový přístup k zápasu. Už o půli jsem hráče nechal po mém negativním hodnocení o samotě, ať si to vyříkají. Hromada z nich je zkušených. Ve druhé půli ale byla hra prakticky ještě horší," láteřil kouč.

Zmíněnou informaci o schůzce poté rozvedl. "Jsem součástí vedení a jsem za situaci zodpovědný. Budeme se bavit o tom, že máme čtyři zápasy na záchranu ligy, což je prvořadý úkol. Schůzku vyvolám já, předpokládám, že si ještě dnes budeme volat."

Poté se Habanec vrátil k samotnému utkání, v němž Zbrojovka přišla o naději na body zejména po standardkách. "V týdnu jsme obranné standardky trénovali, někteří hráči si ale počínali nezodpovědně a tento náš problém Jihlava využila. Výkon celého mužstva dnes postrádal všechno - fotbalovost, srdíčko, nasazení, souboje. Vidím devět předchozích zápasů, v nichž jsme měli kvanta střel, rohů, zaujetí, vyhrané souboje. Nic z toho jsem dneska neviděl, jsem hodně rozčarovaný. Tohle se nesmí stát a jsme vinou toho v ohrožení," zakončil.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....