Vázla nám organizace hry, mrzelo Mezlíka po duelu s Jihlavou

Vázla nám organizace hry, mrzelo Mezlíka po duelu s Jihlavou

V prvním utkání kalendářního roku 2013 vedl Zbrojovku jako kapitán zkušený Pavel Mezlík. Jak zhodnotil výkon a výsledek duelu s Jihlavou?

"Vstup do zápasu se nám celkem povedl, ale pak jsme dostali dvě branky a byli rázem v nepříjemné situaci. Ještě po půli to bylo hratelné, ale nedostali jsme se do tlaku. Přehrávali nás jednoduchými míči, dělala nám problémy organizace hry a pak jsme znovu inkasovali, což znamenalo konec," shrnul stručně průběh duelu, ve kterém Zbrojovka podlehla 0:4.

Sám Mezlík odehrál nakonec celé utkání, ve druhé půli se přesunul do útoku, kde odehrál i část podzimu. "Bylo znát, že jde o první zápas a jsme v plné přípravě, poslední minuty už jsem trochu tahal nohy, ale tak je to v tomto období vždycky," popisoval.

"Je na nás, abychom se s tím poprali a vydrželi to, protože se nám to pak v sezoně vrátí," potvrdil známou pravdu o neoblíbené, ale užitečné zimní přípravě.

Brňané se momentálně nachází v její první fázi - nabírají kondici. "Na fotbálek se dostane jen tak deset minut, jinak je to běhání, posilovna a všeobecná vytrvalost, dvakrát denně. Na taktické věci ještě přijde čas," přibližuje Mezlík.

Jak vnímá situaci okolo posilování kádru? "Já si hlavně hlídám sám sebe, abych makal naplno a byl tak pro mužstvo přínosem. Když někdo přijde, bude to samozřejmě jen dobře, ale nezabývám se tím a soustředím se na své výkony," svěřil se jeden z nejzkušenějších Zbrojováků.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....