Po návratu ze Španělska už Jakub Šural vyhlíží konfrontaci s Duklou

Po návratu ze Španělska už Jakub Šural vyhlíží konfrontaci s Duklou

B r n o - Zbrojovák Jakub Šural strávil reprezentační přestávku ve Španělské Marbelle, kde jej čekaly dva zápasy v dresu národního týmu U20. Nyní už je zpět v Brně a chystá se s týmem na důležitý zápas s Duklou.

Jakub odehrál jako jediný z týmu na soustředění oba zápasy - s Dánskem (1:2) a Švédskem (0:4). "Bylo to celkem náročné, ale dalo se to zvládnout. Jednalo se o těžké zápasy s kvalitními soupeři. S Dánskem to nijak jednoznačný zápas nebyl, ale o rok starší Švédové byli lepší, často jsme hráli bez balonu. Šlo poznat, že řada z nich už hraje dospělý fotbal v cizině," zmínil konfrontaci s týmem, který se chystá na obhajobu zlata z "jednadvacítek".

Prostředí v Marbelle si dvacetiletý obránce pochvaloval. "Areál skýtal skvělé zázemí. Ať už hotel a vše okolo, nebo skvělé tréninkové hřiště s dobrou trávou. Také počasí celkem vyšlo, takže jsme ve volnu mohli zajít k moři nebo do města," popisoval.

Na soustředění Jakub nebyl sám, v realizačním týmu figuroval také trenér brněnského dorostu Pavel Šustr. "Také zbytek týmu po těch letech znám, z realizačního jsem neznal jen trenéra Karla Krejčího."

O síle Dukly jsme se přesvědčili na podzim

Díky španělské anabázi přišel Šural o pohárový zápas v Opavě. "Neměl jsem čas se podívat živě, ale průběh jsem samozřejmě sledoval. Bylo jasné, že to bude těžký zápas, protože soupeři se v takovém případě vždy vyhecují na maximum, navíc dojde hojná návštěva. Předtím Opava vyřadila i Plzeň," připomněl.

Po návratu do Brna čekal Jakuba nejprve lehčí trénink, od čtvrtka už se ale plně zapojil do tréninkového procesu. "Nic mě nelimituje, jsem připravený. Čeká nás Dukla, která má o čtyři body v tabulce více, ale oproti ostatním týmům v těchto patrech hraje jiný fotbal. Mají díky dlouhodobé koncepci zažitý útočný styl, o jeho síle jsme se přesvědčili na podzim," zmínil Šural prohru 2:4.

"Na druhou stranu nám to bude stoprocentně vyhovovat víc, než tuhá defenziva. Chceme navázat na výkony z minulých zápasů, vylepšit je a hlavně být konečně produktivní," zakončil zadák, který má letos na kontě osmnáct ligových duelů.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...