Se Zbrojovkou trénuje Tomáš Frejlach, přichází na roční hostování s opcí

Se Zbrojovkou trénuje Tomáš Frejlach, přichází na roční hostování s opcí

Hned první den se do přípravy Zbrojovky zapojí i čerstvá posila. Na roční hostování s opcí přichází do Brna z pražské Slavie sedmadvacetiletý záložník Tomáš Frejlach. Ten v minulosti hrával i za Příbram, Liberec a Baník.

Čáslavský rodák se poslední dobou potýkal se zdravotními problémy, naposledy v lize nastoupil shodou okolností na podzim proti Brnu (Slavia vyhrála 5:0, Frejlach ovšem odehrál jen minutu, celkem si jich na podzim zaknihoval čtrnáct). V základní sestavě se objevil naposledy 26. září 2011 v derby proti Spartě, o půli byl střídán.

"Motivace je obrovská, neboť jsem byl tři čtvrtě roku zraněný a pak jsem de facto pouze trénoval. Do Brna se těším a chtěl bych podávat takové výkony, na jaké mám a jaké si přeji," prohlásil na úvod Frejlach.

Ten přichází do relativně nového prostředí. "Neznám se takřka s nikým, ale v kabině už jsem se s hráči seznámil, v tom nevidím problém, navíc na hřišti jsme se potkávali," říká autor jedenácti prvoligových branek.

Toho těší zájem, který o něj Brno projevilo. "Volal mi pan Kudela, který mne už v minulosti chtěl i s panem Čuhelem do Boleslavi. Známe se tedy delší dobu a byl v tom hlavní důvod, proč jsem do Brna šel a neřešil jiné možnosti, které také byly. Přesvědčili mne, že Brno je správná volba - vrátili se zpátky do ligy a mají ambici hrát důstojnou roli v lize, navíc mají za sebou solidní podzim."

Svou roli v týmu si představuje jednoduše. "Já mohu hrát všude v záloze, v tom nevidím problém. Hlavní je, abychom v klidu dohráli ligu," má jasno záložník, který zároveň doufá, že zdravotní trable už má za sebou. "Cítím se v pořádku, snad to bude pokračovat. Fotbal už mi hodně chybí, rok a půl jsem nehrál a doufám, že tu šanci zde dostanu," svěřuje se a doufá, že do provozní teploty se dostane co nejrychleji.

FOTO: Attila Racek

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....