Příprava bude náročnější a pestřejší, věří Petr Čuhel

Příprava bude náročnější a pestřejší, věří Petr Čuhel

Čas vánoční je minulostí, stejně jako rok 2012. A stejně tak končí i období fotbalového půstu. Již zítra (3. ledna) začíná hráčům Zbrojovky příprava na jarní část sezony!

Ta bude tradičně jakýmsi mixem dřiny, taktické přípravy a fotbalových zápasů s rozmanitými soupeři. "Opět se zúčastníme Tipsport ligy, hrajeme s Trenčínem a nároční soupeři nás čekají na soustředění v Turecku, takže to bude pestré," souhlasí trenér Čuhel.

O soupeřích pro soustředění se pochopitelně stále jedná. "To je věc, která se běžně řeší v průběhu přípravy, protože seznam potenciálních soupeřů se mění. Je ale jasné, že se bude jednat o kvalitní zápasy, protože to portfolio týmů, které v Turecku tou dobou bude, je hodně široké," komentuje Čuhel zbylé a zatím neznámé soupeře pro přípravu.

Den před startem zimní řehole už má jinak pochopitelně vše pečlivě naplánováno a jen doufá, že se celá příprava obejde bez komplikací. "Snad se nám vyhnou zdravotní potíže, povede se nám vše, co máme v plánu a nachystáme se tak na těžkou jarní sezonu," naznačuje, že i on si je vědom náročnosti ligového jara.

Trenérský tým už je sehraný, i tak pochopitelně model přípravy dozná určitých změn. "Měla by být ještě náročnější než minulou zimu, jsme o soutěž výše a je třeba se posouvat. Budeme určitě více pracovat na taktice, což samozřejmě neznamená, že bychom se nevěnovali kondici. Věřím, že příprava bude nejen náročná, ale i zajímavá, obohacená o nové věci," naznačuje Čuhel, že se nebrání inovacím ve své práci.

"Trenéřina se stále vyvíjí a i my se musíme pochopitelně stále učit, hledat nové informace, zejména v problematice kondice. Nakonec jsou ale stejně nejdůležitější výsledky," potvrzuje známou pravdu.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...