Trenér Habanec po utkání v Teplicích

Trenér Habanec po utkání v Teplicích

T e p l i c e - Fotbalisté Zbrojovky se v úvodu jara vydali na oblíbené hřiště do Teplic, kde v posledních letech pravidelně rýžovali body. To se nakonec částečně povedlo i nyní - duel skončil remízou 1:1. Jak viděl zápas trenér Habanec?

Ten zdejší trávník i stadion poměrně dobře zná, neboť zde v minulosti působil. Nyní odsud veze bod. "V první půli bylo utkání spíše takticky na výši, než že by mělo nějaké vysoké tempo. Nejspíš jsme měli větší držení míče a byli častěji na balonu, přesto jsme udělali jednu velkou chybu a dostali branku. Naštěstí se nám podařilo poměrně rychle srovnat. Ve druhé půli už měl zápas tempo, hrálo se nahoru - dolů, často docházelo k brejkovým situacím a obě strany mohly rozhodnout. Ať už domácí Vaněčkem, nebo my Škodou, který měl na kopačce vedoucí gól. To se nestalo, duel skončil remízou, kterou bych označil za spravedlivou, nejedeme odsud s prázdnou," shrnul Habanec na pozápasové tiskovce průběh utkání.

Ještě jednou se pak vrátil k inkriminované situaci ze 21. minuty, při které Brňané po třech zápasech s nulou v Teplicích po letech inkasovali. "Došlo tam k nekomunikaci hráčů a nedůrazu, což mi vadí. Jednalo se o naší hrubou chybu. Naštěstí reakce byla rychlá, vyrovnali jsme po skrumáži, kdy asi nějaký drník zavazel gólmanovi, takže se objevila chybka i na domácí straně."

Na straně Teplic nastoupil do první půle Alois Hyčka, který na sever Čech zamířil v zimě právě z Brna. Po půli byl ale střídán. Také na jeho výkon byl kouč Zbrojovky tázán. "Nechtěl bych tohle jméno nějak rozdmýchávat, protože mě v jádru duše pořád trošičku mrzí, co se událo. Myslím, že jako trenér, který Lojzíka někam vytáhl, jsem si zasloužil trošku lepší komunikaci. Přeju mu, ať se mu daří, ale dneska nás moc nezazlobil," komentoval Habanec.

Poslední dotaz směřoval na osobu Pavla Zavadila, který si po zranění připsal už druhou asistenci u gólu a celkově sehrál výborný zápas. "S Pavlem komunikujeme ohledně prodloužení jeho smlouvy, vedeme širokou debatu. Není to jen o tom, jestli bude hrát půl roku nebo rok a půl, ale také o tom, co bude dál po kariéře," prozradil Habanec.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...