SOUHRN: Zimní příprava v číslech

SOUHRN: Zimní příprava v číslech

B r n o - Období čekání se pomalu chýlí ke konci, už v sobotu se znovu naplno rozhoří ligové boje. V podrobném souhrnu se nyní ohlédneme za zimní přípravou brněnského celku.

Zbrojovka odehrála v lednu a únoru celkem osm přípravných zápasů. Třikrát zvítězila - porazila Znojmo, Opavu a moldavský Tiraspol. Dále třikrát remizovala (se Skalicou, Trnavou a Tosnem) a dvakrát odešla poražena (kromě duelu s Těrekem Groznyj hned na úvod přípravy s Pardubicemi, kdy nastoupila výrazně omlazená sestava).

Do všech osmi duelů naskočil jediný hráč - Jakub Přichystal. O jeden zápas méně si připsali Petr Pavlík, Ladislav Krejčí, Antonín Růsek, Jan Sedlák, Michal Škoda a Jakub Řezníček. Celkem do zápasů zasáhlo pětatřicet hráčů.

Právě zimní posila Petr Pavlík má na kontě největší porci odehraných minut - 497. Těsně jej následuje Michal Škoda (486), přes hranici 400 minut se přehoupli ještě Jakub Šural, Lukáš Vraštil (oba 450), Ladislav Krejčí (431) a Tomáš Jablonský (430). Na druhém pólu tabulky je osmička borců, která si zaknihovala 45 odehraných minut (v drtivé většině proti Pardubicím).

Tři hráči skórovali čtyřikrát

Zbrojovka zakončila přípravu s vyrovnaným skóre 16:16 (průměrný výsledek tedy zní 2:2). Gólmani Dušan Melichárek a Vlastimil Veselý odchytali shodně 315 minut, přičemž Veselý inkasoval šestkrát a Melichárek pětkrát. Druhý jmenovaný je také podepsaný pod jediným brněnským čistým kontem, které přišlo v generálce proti Tiraspolu.

Dva mladí gólmani David Záleský a Jiří Floder pak odchytali po poločasu utkání s Pardubicemi.

Na opačném konci hřiště se o 12 z 16 gólů podělilo trio hráčů. Michal Škoda, Jakub Řezníček a Franci Litsingi se shodně trefili čtyřikrát a dělí se tak o pozici pomyslného krále přípravy. Co se přůměru týče, nejlépe na tom je Litsingi, který na jeden gól potřeboval nějakých 70 minut.

Po jednom gólu vstřelili sedmnáctiletí talenti Antonín Růsek a Ladislav Krejčí, spolu s nimi pak Jakub Přichystal a nestárnoucí Pavel Zavadil. Vyjma často zmiňovaného utkání s Pardubicemi dokázali Brňané v každém duelu minimálně jednou skórovat.



další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu
A-tým
14.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu

V a r n s d o r f – Ani cesta na sever Čech kýženou bodovou vzpruhu nepřinesla. Ba co víc,...