Juniorka má za sebou podzim snů

Juniorka má za sebou podzim snů

Je těžké napsat hodnocení podzimní části juniorské ligy tak, aby se člověk neutápěl v superlativech. Šestibodový náskok by na druhou stranu neměl brněnské mládí ukolébat, což si naštěstí dobře uvědomuje trenér Grmela.

Ze sedmnácti zápasů jedna porážka a tři remízy. Zbytek výhry, k tomu pouhých sedm inkasovaných branek. Brněnské juniorce se podzim vydařil nad očekávání a není tak divu, že jej zakončila s šestibodovým náskokem v čele tabulky.

Již začátek se svěřencům kouče Grmely vydařil, čtyři výhry v řadě znamenaly, že se tým usadil na první příčce a už ji neopustil. Vzpamatoval se i ze dvou ztrát – prohry v Hradci a remízy s Boleslaví.

I další dvě ztráty (remízy v Plzni a Liberci) přišly v minisérii, nicméně v závěru podzimu se Zbrojovka „nakopla“, vyhrála pětkrát v řadě a spolu s utkáním v Plzni neinkasovala v šesti po sobě jdoucích duelech.

Gólmani Hladký s Veselým mezi sebou mohou soutěžit o počet vychytaných čistých kont – první jmenovaný jich má šest (inkasoval jedinou branku), druhý čtyři.

Ve všech sedmnácti utkáních byl oporou obránce Zezula, chyběl jen 14 minut a k bezchybné obraně přidal i dva důležité góly. Nejlepším střelcem byl Stehlík, který si pěti trefami vysloužil pozvánku do „áčka“, čtyřikrát skórovali Matyska, Přerovský a Lapeš.

Laťku jsme hodnotili hodně vysoko, ví po podzimní části trenér Grmela

Trenér brněnské juniorky Ludevít Grmela mohl jen těžko hodnotit podzim jinak než pozitivně. „Povedly se nám výborné výsledky, jedna porážka, tři remízy, jinak samé výhry. Nemohu být nespokojen,“ souhlasí. „Navíc pár hráčů od nás se stabilně připravuje s A – týmem, někteří odehráli řadu zápasů, hlavně ke konci podzimu,“ připomíná Přerovského, Stehlíka a další hráče, kteří nastoupili i za muže – a například Přerovský rozhodl vítěznou brankou utkání s Libercem.

Co podle trenéra bylo hlavní příčinou úspěchu? „Bojovnost a týmová hra. Hráči to prostě a jednoduše nikdy nezabalili, když se nedařilo, tak nepanikařili a věřili si. Zlomilo se to asi s Mladou Boleslaví. V tom zápase jsme prohrávali 0:2, předtím jsme nebodovali v Hradci a případná prohra by asi byla na psychiku náročnější, ale hráči dokázali enormním úsilím srovnat a to jim vlilo ještě víc sebevědomí,“ připománá Grmela utkání šestého kola.

Teď už má plnou hlavu přípravy na jaro. „Čeká nás soustředění v Luhačovicích a nějakých osm zápasů, vesměs s týmy dospělých z MSFL či divize. Příprava je relativně krátká, jen šest a půl týdne, začínáme docela brzy, takže je to nabité,“ přibližuje.

Do 3. ledna, kdy příprava juniorce i „A“ týmu začíná, se rozhodne i o tom, kdo v jaké kategorii bude. Platí pochopitelně klasický systém – každý posun hráče o kategorii výš musí být provázen příchodem z té nižší.

Na jaře čeká brněnské juniory svěřence boj o obhájení získaných pozic, což nebude nic lehkého. „Už na podzim se na nás každý chtěl vytáhnout, na jaře to bude ještě výraznější. Na podzim jsme měli formu, uvidíme, v jakém rozpoložení nás zastihne jaro. Laťku jsme nasadili hodně vysoko, hráče připravuji na to, že nic lehkého je nečeká,“ vyhlíží Grmela odvetné boje, do kterých jde Zbrojovka s šestibodovým náskokem.

Kouč brněnských nadějí je celkem spokojen s tím, jak je nová soutěž prezentována. „Má své webové stránky, dost se o ní píše. Jen je škoda, že těch slibovaných zápasů v televizi nebylo zase tolik a že se hraje v dost divácky nepříznivém termínu,“ připomněl termíny pondělních duelů.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...