Škoda po generálce: Šancí si musíme vytvářet ještě víc

Škoda po generálce: Šancí si musíme vytvářet ještě víc

S i d e - Michal Škoda potvrdil i v přípravě slušnou střeleckou pohodu. Trefil se čtyřikrát, přičemž poslední gól si schoval na generálku proti Tiraspolu. Jeho nádherná branka celé utkání rozhodla.

Psala se 70. minuta, když Michal převzal míč od Jana Poláka, udělal dva rychlé kroky a vypálil přesně k tyči. Krásný fotbalový moment! "Viděl jsem, že mám dost prostoru, pustil jsem si míč a zkusil vystřelit. Přemýšlel jsem, jestli se nenatlačit ještě blíž, ale nakonec jsem se rozhodl takhle a jsem rád, že to dopadlo dobře," usmíval se Škoda po utkání.

Podobné pumelice vysílal i v minulých zápasech na soustředění, často nechybělo mnoho. "Zkouším to, protože bez střelby góly nepadají. Někdy se člověk snaží střílet i z pozice, ze které bránu těžko ohrozí, ale i takové góly padají. Musím se na to ještě podívat, nevím, jestli s tím třeba gólman mohl něco dělat, nebo měl zakrytý výhled," pokračoval střelec ve vyprávění.

Ještě v úvodu utkání byl přitom blízko k momentu, v němž Zbrojovka mohla (a měla) otevřít skóre. Kuba Řezníček dostal míč za čáru, rozhodčí ale gól neuznal. "Stál jsem asi dva metry od toho a jasně viděl, že byl míč tak půl metru za lajnou. Možná jsme z toho byli chvilku zakřiknutí, ale myslím, že nás to spíš vyhecovalo, abychom ten gól dali. To se nakonec povedlo," shrnul Škoda.

Výsledkem tak byla výhra 1:0, první čisté konto a skalp soupeře, který nás předloni porazil. "Jsme rádi, že jsme to zvládli. Herně to dozadu to bylo dobré, soupeř neměl nějaké extra šance, snad jednu. Z toho pohledu to bylo v pořádku. Dopředu si ale musíme těch šancí vytvořit ještě víc. I když se třeba nepovede zakončení, je potřeba těch situací mít víc," má jasno Michal.

"Soupeř byl silný, v domácí lize kraluje, hrává evropské poháry. Pro týmové sebevědomí je to dobré. Myslím si, že jsme na ligu připravení dobře, jen je potřeba to potvrdit na hřišti," zakončil aktuálně nejlepší střelec ligové soutěže.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...