Trenér Habanec hodnotí utkání s Těrekem Groznyj

Trenér Habanec hodnotí utkání s Těrekem Groznyj

S i d e - Zbrojováci na úvod soustředění podlehli ruskému Groznému 1:3. Trenér Habanec po utkání vyzdvihl kvality soupeře, mrzely jej hlavně góly ze standardek.

Čtvrtý celek ruské ligy s Brnem sice prohrával, nakonec ale svou kvalitu ukázal. "Marně pátrám ve svých pamětech, kdy jsem v přípravě hrál proti silnějšímu mančaftu. To, že na nás nastoupily dvě jedenáctky, není úplně podstatné - podstatné je to, že tým měl obrovskou sílu a není náhodou, že je čtvrtý v ruské lize. Technicky, silově i rychlostně skvěle vybavený mančaft, já mohu být jen rád, že jsme takové utkání mohli absolvovat a manažer nám jej domluvil," pochvaloval si Habanec náročnost prověrky.

Zejména v první půli ovšem Zbrojovka s Těrekem držela krok. "Jsem celkem spokojený s padesáti minutami. Měli jsme utkání nasměrované k obranné hře, ta se nám celkem dařila, jako celek jsme hráli v takovém hroznu po celém hřišti a byli schopni i zazlobit směrem dopředu. Ať už šlo o Škodovy nebo Litsingiho rány nebo Řezníčkův gól," hodnotil Habanec.

Na ten ale soupeř nalezl odpověď, dva góly padly po standardkách. "Mrzí mě nejen to, že jsme dva góly takto dostali, ale že jsme ty standardky vůbec dělali. Minimálně třetinu rohů jsme mohli vyřešit lépe a eliminovat tak problém, který máme a víme o něm. Musíme jej okamžitě řešit, pilovat dnes a denně. Je to naše bolest, nemůžeme soupeři dovolit dávat takové možnosti," varoval Habanec.

Na sobotním pozápasovém tréninku kouč zhodnotil hráče i individuálně. "Někdo dopadl lépe, někdo hůře. Celkově si ale myslím, že jsme silnější a sebevědomější mančaft než na podzim. Doufám, že se to potvrdí a další zápasy ukážou, že jsme na ligu připraveni."

další články

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...
U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...