Prvním soupeřem na soustředění je Těrek Groznyj

Prvním soupeřem na soustředění je Těrek Groznyj

B r n o - Hráči Zbrojovky mají před sebou první ze tří herních testů na soustředění v turecké Antalyi. Od 17:30 (15:30 SEČ) je dnes v Beleku prověří čtvrtý celek ruské nejvyšší soutěže - Těrek Groznyj.

Klub z čečenské metropole byl založen krátce po válce, v roce 1946. V devadesátých letech hrával své domácí zápasy v azylu, neboť město samotné rozhodně nešlo označit za oázu klidu a pohody. V současnosti Těrek bojuje o body na třicetitisícovém stadionu Akhmat Arena.

V nejvyšší soutěži se pohybuje nepřetržitě od roku 2008, doposud nejlepším umístěním byla sedmá příčka z minulého ročníku. Klub má nyní našlápnuto na další vylepšení této pozice, po polovině soutěže (odehráno 17 kol z 30) je čtvrtý a okupuje tak pozici, zajišťující kvalifikaci o Evropskou ligu.

Pokud ji udrží, zahraje si tuto soutěž podruhé. V roce 2004 si Groznyj vstupenku vydobyl triumfem v domácím poháru, v tehdejším Poháru UERA přešel přes Poznaň, pak ale vypadl s Basilejí.

V kádru se momentálně daří jménu, které znáte i z české ligy - albánský reprezentant Bekim Balaj je s osmi góly druhým nejlepším střelcem soutěže. Trenér Těreku Rakimov oplývá bohatými zkušenostmi, z rodného Tádžikistánu se dostal například do Valladolidu, moskevských klubů či Rakouska, hrál také v národním týmu. Jako trenér působil opět v Rakousku, vedl Perm či Lokomotiv Moskvu. V Grozném je od roku 2013, což je na místní poměry solidní výkon.

Asistent trenéra Habance Richard Dostálek očekává těžký zápas. "Mají hodně široký kádr, 35 hráčů, postavit mohou kohokoliv. Z tohoto důvodu je to pro nás hodně nečitelný soupeř. Ze svého ruského angažmá tým vnímám, mám dojem, že jsme na něj narazili v poháru. Vždy tam bylo poměrně dost peněz a tím pádem zajímavá jména," komentoval Dostálek, který si prozatím průběh soustředění pochvaluje. "Musím to zaklepat, ale zatím se nic nepříjemného neudálo. Teď už si jen přejeme, ať jsme co nejdříve kompletní, což zvalitní tréninkový proces."

Z utkání se nám bohužel nepodařilo zajistit živý přenos přes Zbrojovka TV, náš soupeř by ale měl zápas vysílat (viz video výše).

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...