Novým generálním partnerem Zbrojovky je E-MOTION

Novým generálním partnerem Zbrojovky je E-MOTION

Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno získal po postupu do Gambrinus ligy nového generálního partnera, jímž se stala společnost E-MOTION. Její jméno a logo budou brněnští hráči nosit na prsou.

Po návratu do nejvyšší soutěže hledala Zbrojovka silného partnera, kterého se jí podařilo najít v agentuře E-MOTION. Jejím jednatelem je Vlastislav Přeček, bratr současného majitele klubu Jaroslava Přečka. Právě mladšího z obou bratří, kteří chtějí brněnskému fotbalu pomoct na cestě vzhůru, jsme požádali o krátké představení nového generálního partnera.

Čemu se věnuje vaše společnost a jakými úspěchy se může pochlubit?
Naše společnost je agentura, která se zabývá organizací sportovních akcí včetně částečného financování a obchodem s reklamními a televizními právy. Vlastníme práva např. k extralize házené mužů, k reprezentaci házené mužů i žen, vlastníme reklamní práva pro generálního partnera hokejové extraligy na Slovensku nebo k extralize stolního tenisu. Organizovali jsme, nebo budeme organizovat v letošním roce MS v házené juniorek do 20 let, které bylo v Brně a v Ostravě, MS v silovém trojboji mužů, žen a juniorů v Plzni, pro ČTS organizujeme sérii 10ti turnajů ATP a WTA typu Futures a Challenger po celé republice, ME v tenise jednotlivců do 14ti let v Plzni, kvalifikační skupiny v tenise družstev Galeo Cup chlapců do 18ti let a Soisbault Cup dívek do 18ti let. Spolupracujeme také s komisí futsalu při FAČR, pro kterou jsme organizovali na klíč kvalifikaci o postup do baráže o MS v Thajsku v prosinci 2011 v Brně a úspěšnou baráž se Slovinskem v dubnu 2012 v Praze. V zimní přestávce fotbalové ligy budeme organizovat na klíč tradiční zimní turnaj, který se hraje pod názvem TIPSPORT CUP a věříme, že jedna skupina se bude hrát na umělé trávě v Brně.

Co bylo Vaší největší motivací pro vstup do brněnského fotbalu?
Když můj starší bratr obdržel v zimě nabídku koupit akcie Zbrojovky, pár dní jsme o tom diskutovali. Brno na tom bylo po sestupu z ligy v zimní přestávce dost špatně a my neměli žádné informace o tom, jak to v klubu chodí. Po získáni informací, že v klubu dochází k pozitivním změnám, např. ve sportovním managementu, kam přišel zkušený sportovní ředitel pan Kudela. Důležité bylo také zjištění, že město a kraj jsou připraveni obnovit podporu klubu a že do výkonných funkcí klubu nastupují mladí ambiciózní lidé. Proto jsem bratrovi doporučil, aby do toho šel. Na oplátku jsem mu musel slíbit, že budu pomáhat, když bude potřeba. Sami víte, jak to dopadlo a Zbrojovka je zpátky v lize.

Jak si představujete spolupráci Vaší firmy se Zbrojovkou?
Myslím, že postup do ligy přišel nečekaně a noví lidé ve vedení neměli čas na koncepční práci a obnovení důvěry partnerů ve Zbrojovku. Proto jsme se dohodli na spolupráci a věřím, že se nám povede v dohledné době obnovit brněnský patriotismus a najít další partnery pro spolupráci a třeba i nového generálního partnera z regionu, případně partnera, který by chtěl se Zbrojovkou spojit své jméno.

Máte nějaký konkrétní cíl, kam byste chtěli Zbrojovku posunout?
Myslím, že při stávající situaci se musí především myslet na to, aby Zbrojovka v lize setrvala i v příštím ročníku. Za pochodu je pak potřeba dokončit personální změny v klubu a finančně klub stabilizovat.

Jaký je Váš vztah k brněnskému fotbalu a fotbalu vůbec?
Fotbalem jsem se do svých 25 let živil, pak přišlo zranění a já musel skončit. Rád na tu dobu vzpomínám, mými spoluhráči byli lidé, kteří toho ve fotbale docela dost dokázali, např. Karel Brückner, Milan Máčala, Ivan Kopecký, Jan Gottvald a další. Na jaře jsem se byl podívat na několika utkáních Zbrojovky a fotbal mě opět zaujal.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...