Juniory a dorostence čeká týdenní společné soustředění v Nymburce

Juniory a dorostence čeká týdenní společné soustředění v Nymburce

N y m b u r k - Zvýšená konkurence, špičkové tréninkové podmínky a výzva pro mladší hráče. Tak hodnotí trenéři juniorky a staršího dorostu společné soustředění obou týmů v Nymburce, které probíhá od pondělí do pátku.

Do středočeského města zamířili Zbrojováci dnes v časných ranních hodinách, během dne už pak absolvovali první tréninky. A to v prostředí, které patří k tomu nejkvalitnějšímu u nás.

Sportovní centrum Nymburk je tréninkovým střediskem České unie sportu a často se zde schází absolutní špička z různých sportovních odvětví. Nechybí ani reprezentanti všech věkových kategorií. "Podmínky jsou pro nás ideální, nemusíme nikam přejíždět a zázemí má vysokou úroveň," přikyvuje trenér juniorky Vladimír Michal.

Ten má v přípravě poměrně úzký kádr, proto vítá zvýšení konkurence. "Je nás tu jednatřicet a pobýváme tu až do pátku, čekají nás dvoufázové tréninky. Nehrajeme ani žádný zápas, až v sobotu po návratu nás čeká utkání se slovenským druholigistou z Nového Mesta nad Váhom," doplnil Michal.

Výhodné je společné soustředění pochopitelně také pro dorostence, což potvrzuje jejich kouč Pavel Šustr: "Jedná se o zkvalitnění tréninkového procesu, pro hráče devatenáctky je to výzva a motivace. Díky vyšším počtu hráčů se zvyšuje variabilita tréninkových cvičení.

Šustr také potvrzuje, že zázemí areálu je opravdu špičkové. "Většina z nás to tu zná, věděli jsme, do čeho jdeme. Splňuje to ty nejnáročnější podmínky," chválil. "Všichni hráči se zároveň perou o nominaci k zápasům, prostředí je nastavené na rozvoj," doplnil.

Společné soustředění obou týmů je součástí koncepce zlepšení a zkvalitnění spolupráce mládežnických celků Zbrojovky.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...