Trenér Habanec hodnotí utkání s Opavou

Trenér Habanec hodnotí utkání s Opavou

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky absolvovali poslední přípravný zápas před odletem do Turecka. Druholigovou Opavu dokázali ve svižném utkání porazit 3:1.

"Sehráli jsme poměrně dobrý zápas s fotbalovým soupeřem. Z té fotbalovosti vyplývala celkem slušná úroveň utkání. Přežili jsme pokutový kop, svůj naopak proměnili a celkově jsme byli produktivnější. Pokud bych měl vyzdvihnout jednoho konkrétního hráče, je to gólman Veselý. Hrálo se dnes za velké zimy, přesto jsem za ten zápas rád," komentoval utkání trenér Habanec.

Nyní tedy Zbrojovku čeká finální fáze přípravy v podobě desetidenního soustředění v Turecku. "Čekají nás tři zápasy, budeme mít spoustu času na sehrání se, řešení technicko-taktických věcí, jako jsou standardky a obrana. Nějaké pasáže se nám dnes ještě nelíbily, čeká nás hodně debat, malování, ukazování na videu," pokračoval kouč, kterého může těšit zjevné zvýšení konkurence v týmu. "Myslím, že ideální sestavu nebudu znát ani po generálce," potvrdil s úsměvem.

Před odletem na soustředění registruje realizační tým drobné šrámy u některých hráčů, nemělo by se ale jednat o nic závažného. "Pořešíme to tak, aby do Turecka mohli odletět všichni. Co se týče Litsingiho, u něj je to hlavně o zdravotním stavu. Ten zatím drží, proto si ho necháváme," doplnil Habanec.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...