Zbrojovka v přípravě zdolala Opavu 3:1

Zbrojovka v přípravě zdolala Opavu 3:1

Brňané si před odletem do Turecka zlepšili náladu vítězstvím. Opavský tým pod Palackého vrchem porazili 3:1. Zápas nabídl spoustu zajímavých momentů - proměněnou i neproměněnou penaltu, řadu šancí, dvě trefená břevna i Zavadilův "přímáček".

Utkání začalo svižně. Hned v první minutě před Veselým „vyplul“ Hrabina, jehož střela těsně minula levou tyč. Po sedmi minutách si Brněnští připravili první příležitost. Ashiru našel ve vápně Litsingiho, který z otočky prověřil gólmana Fendricha. Brno se zanedlouho radovalo. Veškeré nadšení ale bylo zbytečné - Řezníček dorážel z ofsajdu. Po čtvrthodině hry přišel "závar" Opavy, při kterém nejprve balon „zacinkal“ o břevno Veselého, poté byl jeden z útočníků slezského týmu stažen k zemi a rozhodčí musel ukázat na penaltový puntík. Hostující Schaffartzik naštěstí pro Brno podklouzl a trefil pouze horní tyč.

A penaltu hlavní arbitr nabídl i Brnu, když Ashirův centr zasáhl jeden ze stoperů rukou. FRANCI LITSINGI se na rozdíl od Schaffartzika nemýlil. Další gól přidal Řezníček, ale i tentokrát podle sudích bylo jeho postavení ofsajdové. K fantastickému zákroku donutil hostujícího brankáře Ashiru, který zakončoval rychlý kontr. Nutno říct, že nigerijská posila se zatím ukazuje ve vynikajícím světle. První poločas byl v podání Zbrojovky solidní.

V druhé pětačtyřicetiminutovce kouč Habanec do hry postupně poslal mladíky Přichystala, Rybičku a Růska, ale také například Milana Lutonského. V šedesáté minutě domácím zatrnulo. Střídající Grussmann využil zaváhání obrany, ale Veselého nepřekonal! To se však nedá říct o ANTONÍNU RŮSKOVI. Ten o pár minut později vlétl do vápna a propálil Fendricha – 2:0! Netrvalo ani minutu a hosté snížili. Kuzmanović z hranice šestnáctky nedal Veselému šanci. To už byl na hřišti i nestárnoucí kapitán Zavadil. Mužstvu, které v ten moment bylo pod tlakem, dodal potřebný klid.

Pět minut před koncem měl na hlavě vyrovnání Žídek, jenže namísto gólu balón nasměroval přímo do rukavic brněnského brankáře. V nervóźním závěru si Růsek perfektně zpracoval dlouhý balon, namířil si to směrem k bráně a těsně před vápnem vybojoval důležitý přímý kop. K němu se nemohl postavit nikdo jiný, než náš špílmachr PAVEL ZAVADIL, který vše vyřešil vskutku stylově – přišel, kopl a přidal třetí gól Zbrojovky! V úplně posledním momentu měl brněnský veterán při přečíslení na kopačce čtvrtý zásah, do střely se mu ale obětavě položil bývalý hráč Brna Simerský. Zbrojovka tak poráží svého soupeře z Opavy 3:1.

Trenér Habanec hodnotí utkání s Opavou
29.01.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání s Opavou

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky absolvovali poslední přípravný zápas před odletem do Turecka....
Před odletem do Turecka nás prověří Opava, duel můžete sledovat na Zbrojovka TV
27.01.2017 | Martin Lísal

Před odletem do Turecka nás prověří Opava, duel můžete...

B r n o - Na Zbrojováky čeká poslední herní test před odletem na soustředění do Turecka. V sobotu...

Fotogalerie

Všechny fotografie