Obranu Zbrojovky posílí Petr Pavlík

Obranu Zbrojovky posílí Petr Pavlík

B r n o - Zbrojovka hlásí další posilu. Zadní řady týmu rozšíří děvětadvacetiletý zadák Petr Pavlík, který naposledy působil ve slovenské Myjavě. V Brně podepsal smlouvu na dva a půl roku.

"Od Petra si slibujeme zkvalitnění obrany a zvýšení konkurence. Během podzimní části jsme jej v Myjavě několikrát viděli a sledovali jej dlouhodobě, přes zimu pak jednání dospělo ke zdárnému konci," řekl k přestupu trenér Svatopluk Habanec.

Petr dopoledne vyfasoval vybavení a zapojí se už do odpoledního tréninku. "Jsem rád, že se vše povedlo dotáhnout. Zbrojovka jednala rychle a korektně, takže jsem jiné nabídky neřešil a pokusím se týmu pomoci, aby se rychle dostal v tabulce výš," řekl hráč k přestupu.

Rozhovor s novou posilou přineseme v průběhu dopoledne.

Profil Petra Pavlíka

Opavský rodák nakoukl do dospělého fotbalu v nedaleké Ostravě. Debut v české lize si Pavlík připsal 26. srpna 2006 při utkání s Kladnem (5:1), které odehrál celé. V nejvyšší soutěži odehrál dohromady patnáct soutěžních duelů, v roce 2009 přestoupil do Turecka. Zde působil v Kasimpaşe a Samsunsporu.

Po návratu do ČR hrál někdejší mládežnický reprezentant za Karvinou či Hlučín, následně se vydal přes hranice na Slovensko. V Senici strávil pět úspěšných let, odehrál 144 utkání a osmkrát se zapsal mezi střelce. Před letošním ročníkem zamířil do Myjavy, kde nechyběl ani v jednom utkání. Po nečekaném konci týmu v nejvyšší soutěži tedy přestupuje do Zbrojovky.

další články

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!
Mládež
16.04.2024 | Martin Lísal

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) vymění v tomto týdnu ligové boje za závěr prestižního...
PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!
A-tým
16.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!

B r n o - Už s novými trenéry vyzve Zbrojovka v rámci vloženého středečního kola Jihlavu - Tomáše...
Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...