Navrátilec Zavadil: Od začátku jsem věděl, že takhle končit nechci

Navrátilec Zavadil: Od začátku jsem věděl, že takhle končit nechci

B r n o - Do konce utkání Plzně se Zbrojovkou zbývalo dvacet minut, domácí vedli 1:0. V tu chvíli se u postranní čáry objevil čerstvý hráč s číslem 22. Neměl obvyklou sedmičku, i tak ale nejen fanoušci Zbrojovky zbystřili - do hry se poprvé od svého zranění vracel Pavel Zavadil!

Trvalo to přes sedm měsíců, leckdo o tom pochyboval, ale stalo se - Zavadil je zpět! "Jsem rád, že se to povedlo takto relativně brzy. Těch dvacet minut, které jsem dnes odehrál, mi zvedne sebevědomí, potřeboval jsem to. Je to takové ujištění, že jsem v pořádku, a musím říci, že se cítím velmi dobře," říkal Pavel krátce po utkání, když si jej přítomní novináři vyžádali na tiskovou konferenci.

Pro Zbrojovku to byl nejpozitivnější moment utkání, které nakonec ztratila poměrem 0:2. "Do vyložené šance jsme se nedostali, bohužel. Myslím, že začátek byl celkem dobrý, ale ve druhé půli mělo být z naší strany více odvahy. Plzeň nám celkem dávala prostor ke hře, nic jsme z toho ale nevytěžili. Musíme hlavně zpřesnit přihrávky, abychom ten poslední zápas zvládli. Je to zápas o život a musí se k němu přistoupit s maximální koncentrací. Každý se musí vydat, jako kdyby to pro něj byl zápas poslední, protože jiná cesta už není," hovořil Pavel i o nadcházejícím utkání s Karvinou.

Když se v úvodu duelu zranil Jan Polák, svádělo to možná k myšlence nasadit Zavadila na delší časový úsek. "Velká škoda, že se zranil. Já ale nevím, jak velkou část zápasu bych zvládl odehrát. Potřeboval jsem první zápas, na jakoukoliv dobu. Takto to pro mne bylo ideální, obrovsky mi to pomůže."

Fotbal je celý můj život

Řada dotazů směřovala také na Zavadilovu motivaci vrátit se po zranění a v osmatřiceti letech na trávník. "První momenty byly těžké, ale člověk si spoustu myšlenek utřídí v hlavě a jsem rád, že jsem to nezabalil. Vím, kolik mi je let, ale cítím se na svůj věk dobře a po operaci už mi bylo jasné, že se vrátit chci. Věděl jsem, že nechci končit takovým způsobem, a věřím, že ještě nějaký rok budu pokračovat. V tom mě pak utvrzovala i léčba a následný trénink, vše běželo, jak mělo," vzpomínal Pavel na krušné měsíce bez fotbalu.

"Fotbal mám hodně rád, je to můj život a jsem zvyklý být každý den na hřišti. I v tomto věku jsem schopný se pořád udržovat a věřím, že se vrátím na takovou úroveň, na jaké jsem byl. Kdybych tomu nevěřil, ani bych nezačínal," prozradil také.

A Zbrojovka kapitánovu pomoc potřebuje, po polovině soutěže má na kontě čtrnáct bodů. "Jsem tu pátý rok a moje pozice byla vždycky přibližně stejná, vyhovuje mi to. Vždycky jsme situaci nějak zvládli a věřím, že budeme zase šlapat. Proběhlo hodně změn a to vše potřebuje nějakou dobu. Víme, že nás čeká těžké jaro, pokud zvládneme poslední domácí zápas, může být příprava malinko pozitivnější. Víme ale, že bodů máme málo. Tím víc musíme v zimě potrénovat, aby jaro vypadalo úplně jinak," zakončil borec, který si bezesporu rychle vydobyl místo mezi novodobými legendami Zbrojovky.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...