Habanec po Plzni: Působili jsme ustrašeně

Habanec po Plzni: Působili jsme ustrašeně

B r n o - Překvapení se nekonalo, Zbrojovka na hřišti lídra tabulky z Plzně podlehla 0:2. Brňané tak zakončili podzim pátou porážkou a v kalendářním roce 2016 je čeká už jen jediný zápas.

Trenéra Habance mrzela zejména nízká odvaha jeho svěřenců. "Soupeř hrál ve čtvrtek pohárové utkání venku, měli jsme v plánu být aktivní. Vinou ztrát míčů a špatné rozehrávky se nám to ale nedařilo. Působili jsme trochu ustrašeně, měli menší odvahu, než jsem očekával," hodnotil na pozápasové tiskovce.

Zbrojovka tak nenavázala třeba na výkon z Mladé Boleslavi, která tou dobou ligu taktéž vedla. "Soupeř byl dnes trochu nad naše síly, měli jsme v podstatě jen pár brejkových situací a v některých pasážích slušné držení míče. Z toho ovšem byly jen rohové kopy, které jsme nevyužili."

Utkání rozhodly dva gólové momenty, přičemž zejména ten první lze označit jako klíčový. "Předtím měli domácí velké příležitosti, které nevyužili. Gól padl v momentě, kdy jsme hráli v deseti, Polák musel odstoupit pro svalové zranění. Neměli jsme tím pádem zahuštěný střed hřiště, celá ta situace od nás nebyla dobře řešená," uznal kouč.

Odstoupení Poláka mělo samozřejmě i další efekty. "Stalo se nám to už podruhé. S ním odchází síla v soubojích a středu hřiště. V závěru navíc padl druhý gól po špatném překřížení hráčů a centru do šestnáctky. Představovali jsme si, že po podzimu budeme mít minimálně o čtyři body víc, zejména z domácích zápasů. Nezdařilo se," líčil nespokojený Habanec.

Jedním z mála pozitiv tak po včerejšku zůstal návrat Pavla Zavadila, který naskočil do závěru utkání. "Měli jsme ho nachystaného na patnáct minut, což se povedlo. Na to, aby hrál od začátku, to ještě nebylo, pauza byla přece jen velká. Pavel se do toho musí dostávat postupně." Doplňme ještě, že odstoupivšího Jana Poláka dnes čeká magnetická rezonance.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...