Kaufman ve Zbrojovce končí

Kaufman ve Zbrojovce končí

Osmadvacetiletý obránce Josef Kaufman bude na jaře působit v Teplicích. V Brně mu na konci ledna končí hostování a s klubem se nedohodl na podmínkách, za nichž by byl ochoten ve Zbrojovce pokračovat.

Kaufmanovi skončila smlouva v pražské Slavii, na nové se dohodl s Teplicemi, s nimiž podepsal kontrakt na dva a půl roku. Na severu Čech už v minulosi působil, a to celé čtyři roky.

Nabídku nyní obdržel i od brněnského klubu, ovšem s tím se nedohodl. „Jednali jsme se samotným hráčem i s jeho otcem, který jej zastupuje. Jejich požadavky však pro nás byly neakceptovatelné. Kaufman požadoval obdobnou smlouvu, jakou měl ve Slavii, když hrála Ligu mistrů. Minulý týden jsme se rozešli s tím, že budeme pokračovat v jednání po návratu hráčů z dovolené, ale Kaufman se mezitím dohodl v Teplicích,“ naznačuje mírné zklamání z přístupu hráče sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Na druhou stranu ovšem nedělá z Kaufmanova odchodu žádnou tragédii. „Zbrojovka už nechce být klubem, kde budou hráči placeni bez motivačních bonusů. Ať si peníze vydělají, ale musí to odpovídat odvedené práci na hřišti. Pracujeme na tom, abychom přivedli na post stopera náhradu. Možná to nebude tak zkušený fotbalista jako Kaufman, ale bude typologicky vyhovovat našim představám,“ dodal Kudela, jenž navíc věří, že se mu podaří dohodnout se Spartou na prodloužení hostování Jakuba Brabce nejen na jaro, ale i na příští ligový ročník.

Kaufman za Zbrojovku odehrál na podzim deset zápasů na různých postech.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....