VIDEO: Trenér Habanec před utkáním s Příbramí

VIDEO: Trenér Habanec před utkáním s Příbramí

B r n o - Reprezentační pauza s pořadovým číslem tři už je pomalu minulostí, o víkendu se nejvyšší soutěž znovu rozběhne. Zbrojovku čeká v sobotu od 15 hodin bitva s Příbramí. Co před utkáním řekl kouč Habanec?

"Čtrnáctidenní vakuum jsme vyplnili tréninkovým procesem, zaměřeným na soupeře. Je to pro nás důležité utkání, které chceme odehrát útočněji a tak, aby vyústilo ve výhru. Máme před sebou tři kola, chceme bodovat co nejhojněji. Záměr byl jasný - lehce se podívat, jak hraje soupeř, ale hlavně na to, jak budeme hrát my," zaznělo na předzápasové tiskovce.

Potěšující informací pro kouče i fanoušky je postupný návrat několika marodů. "Na marodce zůstávají Litsingi a Jovanović, pozitivem je návrat Štohanzla a Přichystala. Lojzíka Hyčku trochu trápí zánět v kotníku, na reprezentačním srazu byl Šural, který je k dispozici od čtvrtka. Další pozitivní zprávou je, že můžeme zvažovat zařazení Pavla Zavadila do širší nominace. Po odmlce s námi v podstatě tři týdny trénuje naplno, posun nastal opravdu veliký," těší Habance.

Nejbližší soupeř Zbrojovky v minulém utkání dobyl druhou letošní výhru a tím pádem i naději na zažehnání hluboké výsledkové deprese. "Postavení Příbramí - tabulkové i bodové - je pro mě trochu překvapením, protože ten mančaft se až tak radikálně nezměnil. Stejně jako my se potýkají s individuálními chybami, ale naposledy se nadechli proti silnému týmu, kterým je Dukla. To utkání jsem viděl, Příbram byla kvalitnější v zakončení, se kterým se Dukla potýká v podstatě od utkání s námi," řekl Habanec na adresu soupeře.

Nejen realizační tým ovšem věří, že Zbrojovka zápas zvládne a zaboduje naplno. "Pro klid do další práce je to velice důležitý zápas. Nejsem už žádný trenérský zajíc, abych byl z toho vyplašený, ale moc si přeju zápas zvládnout. Rozhodovat mohou maličkosti a chyby, kterých jsme se posledně dopouštěli dost a nesmí se to opakovat. Důležitost zápasu vnímá každý v klubu, jdeme do něj s cílem vyhrát," zopakoval Habanec.

Naším přáním je šest až sedm bodů do konce podzimu

Po Příbrami čeká na Zbrojovku výjezd do Plzně a závěrečná bitva s Karvinou. "Spokojenost rovná se devět bodů, teď jde o to, jaká je realita. Naším přáním je šest až sedm bodů, cokoliv menšího bude pod očekávání. Mít po podzimu devatenáct, dvacet bodů by bylo dobré pro další posun," přeje si Habanec minimálně dvě výhry.

V hlavě už zároveň má další proces obrody kádru. "S majitelem na tom makáme minimálně čtrnáct dní, je ale ještě brzy to zveřejnit. Víme, co chceme. Zároveň ale platí, že nás může přesvědčit kdokoliv, prostoru je ještě dost."

Poslední dotaz přítomných novinářů směřoval na Martina Fenina. "Platí to, co jsme řekli po jeho příchodu. Jedná se o delší proces, rozčleněný do pasáží. Pokud Martin splní první pasáž, může přejít do druhé, kterou je zimní příprava s áčkem. Momentálně trénuje s juniorkou a stává se pozvolna lídrem kabiny, což by měl být ten první krůček," komentoval trenér.

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...