Postup byl zasloužený, hodnotil Habanec úspěšné osmifinále MOL Cupu

Postup byl zasloužený, hodnotil Habanec úspěšné osmifinále MOL Cupu

B r n o - První díl dvojboje úspěšně splněn, Zbrojovka zdolala v osmifinále MOL Cupu Jihlavu a postupuje dál. Vítězné utkání hodnotí kouč Zbrojovky Svatopluk Habanec.

Utkání nabídlo dvě rozdílné pasáže. Zejména v prvním poločase si Brňané chvílemi dělali, co chtěli a je až s podivem, že skóre bylo "jen" 1:0. „Myslím si, že prvních šedesát minut jsme splnili přesně to, co jsme si řekli. Hráli jsme dobře, kombinovali a vytvářeli si šance," hovořil po utkání Habanec. Když střídající Škoda zvýšil z penalty na 2:0, vypadalo to, že zápas směřuje k jasnému výsledku.

Jenže poté přišla chyba, po níž snížil Rosa. „Bohužel nás ta branka trochu zaskočila. Už jsme nebyli tak aktivní dopředu a spíše jen bránili, což trošku pokazilo dojem ze zápasu,“ konstatoval kouč.

Na postupu Zbrojovky to ovšem nezměnilo nic. „Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Nejdůležitější však je splněný cíl v podobě čtvrtfinále,“ oddechl si Habanec, dalšími koly v poháru se ale nechtěl příliš zaobírat. „Nad tím nepřemýšlíme, důležitá je pro nás sobota, vždyť pokračování poháru se nás týká až na jaře, a to je daleko,“ vyhlíží druhý duel s Jihlavou, tentokrát ligový. „Určitě jsme spokojeni, že jsme mezi nejlepšími osmi, je ale potřeba brát v potaz, že pokud se budeme chtít dostat v poháru co nejdál, budeme potřebovat širší a silnější kádr.“

Na otázku, zda jej dneska nějaký fotbalista, který příliš nehrává, potěšil, odpověděl následovně: „Musím zmínit Veselého, který nám chytil minimálně dvě branky, nadstandardně to na stoperu uhrál Honza Sedlák. Jinak ale všichni tak nějak splnili to svoje,“ pochválil svůj tým. „Rozhodně bychom si ale měli dát pozor, protože Jihlava může být vepředu hodně nepříjemná. Narážím hlavně na útočníka Rabušice, protože po jeho příchodu jsme byli místy pod tlakem,“ upozornil na závěr brněnský trenér.

další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu
A-tým
14.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu

V a r n s d o r f – Ani cesta na sever Čech kýženou bodovou vzpruhu nepřinesla. Ba co víc,...