Trenér Habanec před pohárovým utkáním s Jihlavou

Trenér Habanec před pohárovým utkáním s Jihlavou

B r n o - Hrát během jednoho týdne dva soutěžní zápasy proti stejnému soupeři, to není úplně běžné. Zbrojovka to ovšem nyní prožívá - v MOL Cupu i nejvyšší soutěži hostí celek Jihlavy.

Jako první přijde na řadu pohárový zápas. "Je to náhoda losu, že se to takto sešlo. Vnímáme obě soutěže jako důležité a bereme je vážně. Teď přichází na řadu určitá alchymie, kdo koho proti komu postaví. Sestavu nechci prozrazovat, ale nějaké změny budou," řekl k utkání kouč Habanec. "Nechci, aby to znělo nějak nadneseně a pak se nám to zpětně vrátilo, ale postoupit v poháru mezi nejlepších osm je zajímavé právě s ohledem na ten pohár."

Habanec potvrdil, že vzhledem k šíři kádru musí sestavu doplnit. "V Boleslavi nás bylo patnáct. K dispozici by měli být nemocní Vraštil a Buchta, nějaké hráče můžeme povolat z juniorky. Rozložení sil je nutné," připomněl kouč, že Zbrojovku čeká druhý "anglický" týden po sobě.

Znovu pak zopakoval, že případné další termíny příliš neřešil. "Máme to díky tomu minulému týdnu našlápnutější než Jihlava, ale nechtěl jsem, aby se to posouvalo do nějakých reprepauz. Myslím, že máme dost silný tým na to, abychom dva zápasy v týdnu zvládli."

Počítat kouč nadále nemůže se Zavadilem, Štohanzlem a Litsingim. Zatímco první jmenovaný jede podle dlouhodobého plánu a druhý pozvolna doléčuje zlomeninu prstu na noze, případ Litsingi je komplikovanější. "Na vyhodnocení jeho zdravotního stavu a případného dalšího angažmá máme čas zhruba do konce listopadu, kdy si se Spartou musíme říct, jak na tom hráč je. Momentálně výhled ohledně jeho možného startu směřuje spíš k přípravě, než k podzimu."

Utkání MOL Cupu má na Srbské výkop v 17 hodin, pro oba zápasy s Jihlavou platí jednotné vstupné (a permanentkáři mají samozřejmě i pohárový zápas zdarma). Více informací zde..

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...