Těším se na ten tlak, který na mě na jaře bude, říká Švancara

Těším se na ten tlak, který na mě na jaře bude, říká Švancara

B R N O - Hráči Zbrojovky mají za sebou první půlrok po návratu mezi elitu. Tu na dnešní tiskové konferenci hodnotili kromě manažera Kudely i trenér Petr Čuhel a zkušení hráči Petr Švancara a Pavel Zavadil.

Všichni se shodli, že podzim je možno považovat za relativně vydařený. „Sedmé místo je pozitivní, 21 bodů také. Mohli a měli jsme dosáhnout více bodů, takže stoprocentně spokojení nemůžeme být. Ale splnili jsme to, co jsme chtěli hrát – chybějící přednosti a zkušenosti dohánět nasazením a bojovností. V mužstvu zůstal týmový duch a charakter z jara. Máme ale před sebou hodně úkolů, kromě záchrany chceme docílit toho, abychom byli schopni odehrát 90 minut, nikoli jen část utkání. Chceme také zapracovat na tom, abychom dostávali méně branek. Pokud se nám to podaří, udržíme nebo vylepšíme naše postavení ve vyrovnané tabulce. Čtyřka je jasná, do té se zřejmě nedostaneme, sedmé místo je fajn a něco lepšího by bylo fantastické. “ hodnotil trenér Čuhel.

Ten se také vyjádřil k pozici gólmanské jedničky Zbrojovky: „Sezónu začal jako jednička Doležal, ale ve dvou utkáních jsme inkasovali myslím devět gólů, proto dostal šanci Radek Petr. Až na zápas v Olomouci, kdy jsme dostali hodně lacinou branku, podával hodně dobré výkony. Na závěr podzimu se do branky vrátil Doležal. Myslím, že máme hodně kvalitní brankáře. Podle jejich aktuálních výkonů na jaře a podle toho, jak se budou v zimě připravovat, rozhodneme, kdo bude jedničkou. Nikdo ale není jednička napořád, kdykoliv se to může změnit. Důležité je, že máme tři kvalitní brankáře a příprava nám ukáže, kdo se porval o post jedničky nejvíc. Šanci dostanou všichni."

S koučem Čuhelem a jeho výroku o týmovém duchu souhlasil i kapitán mužstva Švancara. „V šatně jsme naladění pozitivně a navzdory problémům například s marodkou se snažíme pozitivní i zůstat. Já jako Brňák vnímám i od fanoušků, že jsou spokojení s tím, jak mužstvo bojuje. Bodový zisk mohl být větší, na sestup máme šest bodů, takže nemůžeme usnout na vavřínech,“ uvědomuje si střelec pěti podzimních branek, že Brno čeká ještě hodně práce.

Zároveň Švancara prozradil, jak je na tom se zraněnými zády: „Závěrečný rentgen bude za 14 dní, ale už trénuju, nabírám kondici, hubnu to něco málo, co jsem přibral. Kluci teď budou mít dovolenou a já začínám trénovat. Musím být na jaro nachystaný, protože má role v týmu se nezmění. Čeká se ode mě, že budu hrát minimálně stejně jako na podzim. Já se na ten tlak těším. Z tribuny to nebylo nic moc, teď se těším. Věřím, že za 14 dní budu moct trénovat s balónem. Chceme na hřišti být s Pavlem Zavadilem nejlepší, shodli jsme se na tom, že v našem věku to tak musí být, jinak tu nemáme co dělat. Máme právo zahrát jednou špatně, ale ne dlouhodobě. Když budu hrát dobře, třeba mi pak Kudela prodlouží smlouvu ještě na tři roky,“ směje se brněnský podzimní kapitán číslo 1.

Do třetice hovořil špílmachr a kapitán číslo 3 Pavel Zavadil, který v posledním utkání také navlékl na ruku kapitánskou pásku. „Už po příchodu do Brna jsem viděl, že tu je výborná parta. Začalo to fungovat, povedl se nám vstup, pak jsme padli trošku do útlumu. Osobně mi k absolutní spokojenosti nějaké čtyři body chybí, musíme se připravit tak, aby to i na jaře fungovalo.“

Totéž zmínil i trenér Čuhel. „Na jaře musíme udělat další kroky ke stabilizaci klubu, uspokojit fanoušky, veřejnost i vedení klubu. Teď na podzim dostali šanci mladí, i vzhledem k početné marodce, zhostili se jí a věřím, že mužstvo má potenciál.“

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...