Zbrojovka veze domů bod po přestřelce v Mladé Boleslavi

Zbrojovka veze domů bod po přestřelce v Mladé Boleslavi

B o l e s l a v - 28. září 2009. To bylo do dnešního dne naposledy, kdy si Zbrojovka z Mladé Boleslavi dovezla bodový zisk. Tuto nepříznivou sérii se dnes Brňanům podařilo zlomit díky Škodově trefě v posledních vteřinách zápasu.

Trenér Svatopluk Habanec udělal po neúspěšném utkání se Slavií dvě změny v základní sestavě. Jedna z nich byla vynucená, nemocného Lukáše Vraštila nahradil po boku Poláka Tadas Kijanskas. Druhou změnou bylo nahrazení mladíka Ladislava Krejčího ve středu zálohy Matúšem Lackem. Utkání s prvním týmem tabulky bylo na programu od sobotních 17 hodin.

V Mladé Boleslavi se Zbrojovce v posledních letech nedařilo, poslední bod si z Adidas Areny brněnští fotbalisté odvezli před více než sedmi lety. Ke zlomení této série udělali Brňané velký krok v 18. minutě. Po nevyužité šanci na straně domácích udeřilo na druhé straně, když využil zaváhání v obraně soupeře Jakub Řezníček, který utekl všem obráncům a chladnokrevně prostřelil Diviše. Zbrojovka pokračovala ve hře ze zajištěné obrany, vedení jí však vydrželo pouhých třináct minut. Rohový kop Matějovského odvrátila brněnská obrana jen k Přikrylovi, jehož volej se od nohou Jana Poláka odrazil velmi nešťastně do Melichárkova protipohybu.

V závěru poločasu byly k vidění šance na obou stranách. Za domácí zahrozil ve 39. minutě Jan Chramosta, jenž utekl obraně Zbrojovky, sám proti vybíhajícímu Melichárkovi ovšem poslal míč kousek vedle pravé tyče. Zbrojovka pak zahrozila v samotném závěru první půle. Boleslavský gólman Diviš trochu nesmyslně vyběhl až na hranici vápna, kde si před ním pokryl míč Škoda, na konci jehož centru ale nebyl nikdo, kdo by dorazil míč do odkryté brány. Po pětačtyřiceti minutách tedy platilo nerozhodné skóre 1:1.

Lepší vstup do druhé půle měli domácí, kteří si v 53. minutě vypracovali dobrou příležitost. Centr Fleišmana prolétl vápnem až k Přikrylovi, ten ale z velké blízkosti nedokázal propálit Dušana Melichárka. Půl hodiny před koncem zahrozili i brněnští fotbalisté. Přichystal vybojoval přímý kop těsně za hranicí šestnáctky. K jeho exekuci se postavil Jakub Řezníček, jehož technickému pokusu chybělo jen pár centimetrů. Otřepané pravidlo nedáš - dostaneš se pak bohužel opět projevilo na druhé straně hřiště. Centr z přímého kopu propadl v hostující šestnáctce až ke kopačkám Da Silvy, jenž i s trochou štěstí dostal míč za Melichárkova záda.

Zbrojovka se po obdržené brance nestáhla, spíše naopak. Jen o pár minut později Diviše protáhl krásnou dalekonosnou ranou Milan Lutonský a mladoboleslavský gólman měl co dělat, aby míč vytěsnil mimo tři tyče. Zaslouženého vyrovnání se Brno dočkalo v 72. minutě. Jakub Řezníček hledal svým centrem nabíhajícího Aloise Hyčku. Před toho se sice dostal bránící Fleišman, ten si ovšem nešikovným zákrokem srazil skákavý míč do vlastní sítě.

Boleslav se po obdržené brance vrhla dopředu a snažila se strhnout vítězství na svou stranu. Blízko třetí brance byl v 77. minutě Takács, jenž si naskočil na Marešův centr, hlavičkoval však pouze do břevna. Podobné štěstí už ovšem Zbrojovka neměla o dvě minuty později. K exekuci přímého kopu se postavil Mareš a po teči ve zdi stojícího Lacka skončil míč za zády bezmocného Melichárka. Zbrojovce se po obdržené brance nedařilo dostat do trvalejšího tlaku a už to vypadalo, že se na jih Moravy vrátí s prázdnou. Běžela však poslední půlminuta tříminutového nastavení, když se po sražené střele a velkém zmatku v hostující šestnáctce dostal ke skákajícímu míči Michal Škoda, který parádní ranou z otočky překonal Diviše. Brněnský kanonýr si připsal svoji pátou branku v šesti zápasech a potvrdil tak skvělou podzimní formu. Sudí Jílek prakticky hned po rozehrávce ukončil zápas. Brno tedy tentokrát ze středu Čech nedojelo s prázdnou, na půdě prvního týmu tabulky totiž získalo cenný bod.

Habanec po remíze v Boleslavi: Pro trenéry to byla trochu kovbojka
23.10.2016 | Martin Lísal

Habanec po remíze v Boleslavi: Pro trenéry to byla...

B r n o - Zbrojovka na hřišti Mladé Boleslavi napodobila scénář z domácího utkání proti Spartě....

Fotogalerie

Všechny fotografie