Na Duklu! Zbrojovka se v sobotu pokusí vyloupit Julisku

Na Duklu! Zbrojovka se v sobotu pokusí vyloupit Julisku

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojováci utkáním na hřišti pražské Dukly. Na Julisce se v sobotu 24. září pokusí navázat na pohárovou výhru z Ústí a rozšířit tak bodové konto. Duel má výkop v 15 hodin.

Předcházející výprava za bodovou loupeží do Prahy se Brňanům nepovedla, na Bohemce zaknihovali první (a zatím jedinou) porážku v soutěži. Poté doma remizovali s Hradcem a naposledy přišla již zmíněná pohárová výhra v Ústí. "Víme dobře, jak těžké je přejít v poháru přes soupeře z nižší soutěže. Motivace a touha se vytáhnout, zejména doma, hrává velkou roli. Pro nás bylo důležité vyhrát a postoupit, že to bylo se čtyřmi góly, je jen plus," vrátil se k poháru asistent kouče Habance Richard Dostálek.

On sám v Ústí fyzicky přítomen nebyl - ve Velkém Meziříčí přihlížel jiné pohárové bitvě. Hrála tam totiž právě Dukla. "Vidět soupeře naživo má vždycky cenu, všimnete si automatismů a prvků, které z videa nevyčtete. Dukla stejně jako my pošetřila některé opory, ale to gró zůstalo. Něco jsme si prostudovali, na něco se zaměříme ještě dnes při tréninku. Každopádně pro naši hru platí, že se v první řadě chceme soustředit na sebe," popisoval Dostálek.

Zbrojovka se na Julisku vydá bez Litsingiho, kterého dnes čeká artroskopie. Mimo zůstává také Štohanzl a samozřejmě kapitán Zavadil. "Na Dukle nás čeká atypický stadion, takové letiště s jednou obří tribunou. Je dobré, že se v poháru hráči chytli střelecky, hlavně Kuba Řezníček. On na tréninku branky dává, padá mu to tam, je jen otázkou času, kdy se to přenese i do ligy," věří Dostálek.

V minulé sezoně se Zbrojovce dařilo

Brňanům se proti Dukle v minulé sezoně dařilo - na Julisce zvítězila 2:1, dvakrát se trefil právě Řezníček. V jarní odvetě pak přišla hladká výhra 3:0. V předcházejícím ročníku Zbrojovka venku remizovala 1:1 a doma načala jarní část prohrou 0:1.

Pražský celek se ovšem může opřít o slušnou aktuální formu - po odchodu kouče Šilhavého zvládla Dukla remizovat v Jablonci a doma rostřílet Bohemku, k tomu jako bonus postup v poháru. Na hlavního trenéra povýšený Jaroslav Hynek tak zatím v nové funkci nepoznal hořkost porážky.

V tabulce se Dukla nachází na desáté příčce, tedy o jeden stupínek před Zbrojovkou. Oba soupeře dělí v tabulce bod.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....