Zbrojovku čeká pohárová bitva v Ústí nad Labem

Zbrojovku čeká pohárová bitva v Ústí nad Labem

B r n o - Mezi dva ligové zápasy se Zbrojovce v tomto týdnu vklíní ještě 3. kolo MOL Cupu. Los nám v domácím poháru přisoudil jeden z nejdelších možných výletů - ve středu 21. září hrajeme na hřišti severočeského Ústí nad Labem.

Výkop utkání je v 17 hodin.

Ústečtí fotbalisté vyřadili v cestě pohárem Štětí (6:0 venku) a Benešov (4:2 venku). Zbrojovka má za sebou utkání ve Slavičíně (3:1).

Pro některé ze Zbrojováků je zápas pikantnější - působili zde Alois Hyčka či Lukáš Vraštil, stejně jako trenéři Habanec a Přerost. "Bude to pro nás trochu specifický zápas, není to tak dávno, co jsme klubem prošli. Na to období vzpomínám rád, s některými lidmi jsem pořád v kontaktu. V případě úspěchu samozřejmě nachystám nějaké menší pohoštění. Nic velkého, nebude to formou prasete ani vola," usmál se kouč Habanec.

Kouč Zbrojovky tuší, že jeho svěřence nečeká nic lehkého. "Pohárové zápasy mají své zákonitosti. Ústečtí jsou povzbuzeni výhrou nad Pardubicemi, předpokládám, že nasadí nejsilnější sestavu. Pro nás ale nemůže být cílem nic jiného než postup."

Do Ústí odjeli Brňané s jednodenním předstihem. "Chybí Štohanzl a Litsingi, toho čeká v pátek artroskopie kolena. Dále s námi neodcestovali Polák a Kijanskas, mají individuální program," doplnil Habanec.

Vzájemné zápasy

Oba týmy se v poháru utkaly 26. října 2005, Zbrojovka zvítězila v Ústí 1:0. V samém závěru se prosadil Holek, v kádru soupeře tehdy nastoupil mladíček Džeko. Zbrojovka onen rok dokráčela až do semifinále.

V uplynulých sezonách se soupeři dvakrát potkali také v lize. V sezoně 2010/11 nachystali Ústečtí pod vedením kouče Svatopluka Habance Zbrojovce nepříjemné překvapení, v duelu 2. kola zvítězili na Srbské 3:1. Odveta na severu Čech zase vyšla Brňanům, vyhráli 3:2.

Díky tomu, že oba celky v oné sezoně sestoupily, opakovaly se zápasy také o patro níž. Zbrojovka doma opět prohrála (1:4), v odvetě se urodila remíza (2:2).

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...