Habanec po remíze s Hradcem: Za první půli jsme si výhru nezasloužili

Habanec po remíze s Hradcem: Za první půli jsme si výhru nezasloužili

B r n o - Ke druhé letošní výhře chybělo Zbrojovce ve výsledku pár minut, nakonec ale s Hradcem remizovala 1:1. Hráči, trenéři i fanoušci přitom toužili po tučnějším rozšíření bodového konta, krátce po utkání tedy u všech převládalo zklamání.

"Nehodnotí se mi to dobře, výsledek jsme si představovali jinak. Ale za první půli jsme si vítězství nezasloužili. Byli jsme daleko od hráčů, naše levá strana byla neustále pod tlakem, na což jsme museli reagovat střídáním. V první půli jsme přežili mnoho šancí soupeře, ve druhé se to zvedlo, přibyly centry, rohy, tahové věci, zejména po akcích Lojzíka Hyčky. Po jednom z rohů jsme dali gól, ale závěr jsme bohužel nezvládli, nepokryli hráče a neodrazili prvním hráčem míč do bezpečí. Vytoužené tři body jsme tedy nezískali," shrnul průběh utkání kouč Habanec.

Ten si zejména v první půli hojně zapisoval do poznámkového bloku. "Dělám to tak standardně, poznámky pomáhají připomenout si některé věci o přestávce, ve druhé půli už to nemá cenu. Dnes jsem o přestávce nechtěl dělat křik, z hráčů byla cítit nejistota, trochu strach, že něco pokazíme. Křikem bych tomu nepomohl, proto přišlo střídání, Lojza Hyčka se z pravého křídla přesunul na levé a Franta Litsingi to šel zkusit. Řekl bych, že se mu to i povedlo, právě od něj bylo asi nejvíc fotbalových věcí, bohužel to nemohl dohrát," mrzelo kouče.

Litsingi se tak znovu vrátil na marodku. "Předpokládáme, že má prasklý meniskus. Na dva týdny je mimo Štohanzl, takže dva útoční a nákladní hráči, které jsme přivedli, nám chybí, což nás mrzí. Dnes jsem si netroufl nasadit mladší hráče, kteří nejsou omlácení ligou, proto jsem střídání volil takto. Nechceme ale brečet a na něco se vymlouvat, musíme se odrazit od té obranné hry směrem nahoru. Dnes jsme například v první půli vůbec nepodrželi vpředu míč, to nám chybělo," pokračoval nespokojený Habanec.

Jedna střela je málo

Trenér Zbrojovky musel sestavu pro zápas skládat navíc bez Lacka. "Matúš prakticky netrénoval, celý týden měl průjem, zimnici. Čeká nás teď pohár a Dukla, hráči, které máme, nepůjdou hrát za juniorku a budou k dispozici pro pohár, aby nedošlo ještě k něčemu horšímu."

Mnoha divákům se zejména v první půli vybavily vzpomínky na Bohemku. "Vypadalo to tak, ale nemyslím, že by to byly dozvuky Bohemky. Z hráčů jsem cítil přesvědčení, že se to nebude opakovat, a tak nesoubojové to nebylo. Ale jedna střela na bránu je málo," vypíchl Habanec nelichotivou statistiku.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....