Zbrojovka v divokém závěru ztratila vedení. Hradec si odváží bod

Zbrojovka v divokém závěru ztratila vedení. Hradec si odváží bod

BRNO - Až do osmdesáté minuty se zdálo, že se v souboji s Hradcem necelé čtyři tisícovky fanoušků na Srbské branky nedočkají. Když poté otevřel skóre Michal Škoda, kráčelo Brno za ziskem tří bodů. O ty ovšem domácí připravil dvě minuty před vypršením normální hrací doby Plašil. Zbrojovka si tak připisuje další remízu.

Navzdory očekávané snaze o odčinění nevyvedeného zápasu na hřišti Bohemky zahájili utkání aktivněji hosté. V rozmezí prvních tří minut vyzkoušeli štěstí Malinský a Mudra, přičemž v druhém případě musel být v permanenci Melichárek.

Votroci si připsali i první gólovku, když Žondra na malém vápně v jasné šanci promáchl. Zbrojovka o sobě poprvé dala vědět až se svým prvním rohovým kopem. Hlavičce Poláka ovšem stál v cestě na bránu hostující obránce. Ze vzduchu zahrozil také Hradec. Na centrovaný míč si naběhl Holeš a kdyby před Melichárkem lépe trefil míč, skóre by se s největší pravděpodobností měnilo.

Po dvaceti minutách přišla doposud největší šance Zbrojovky. Hyčka se od pravé lajny dokázal uvolnit přes tři hráče a naservíroval míč Řezníčkovi. Ten si chtěl svou pozici před Ottmarem ještě vylepšit, přitom se ale vytlačil z ideální střelecké pozice a následně bránu minul.

V době, kdy se Brnu podařilo srovnat hru, přišla další velká příležitost Hradce. Holeš ve vápně vybídl ke střele Pázlera a Melichárek se musel vytasit s veledůležitým zásahem. I díky němu zůstal poločasový stav bezbrankový.

Na rozdíl od první půle toho druhý poločas mnoho zajímavého nenabízel. Zbrojovka častěji kontrolovala hru, klíčem od uzamčené obrany Votroků však žádný z brněnských hráčů nedisponoval. V jediné slibnější šanci přestřelil hostující Trubač, a tak se až do 80. minuty zdálo, že nezáživné utkání míří k bezbrankovému konci. Poté si ovšem z čista jasna na Litsingiho rohový kop naběhl Michal ŠKODA a přesnou hlavičkou otevřel deset minut před koncem skóre.

Když se zdálo, že Zbrojovka kontroluje závěr zápasu a míří za nejtěsnější možnou výhrou, stejně náhle jako gól Zbrojovky přišlo i hradecké vyrovnání. Neubráněná standardka propadla k Marku PLAŠILOVI a ten tváří v tvář Melichárkovi svou úlohu zvládl. Brno tak ztratilo vedení v 88. minutě a připsalo si v šestém kole již čtvrtou letošní remízu.

Tohle se prostě musí dohrát, mrzel Melichárka vyrovnávací gól
19.09.2016 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Tohle se prostě musí dohrát, mrzel Melichárka...

B r n o - Dušan Melichárek v sobotním utkání dlouho držel hradecké střelce na uzdě, v závěru jej...
Škoda po Hradci: Jsme zklamaní, měli jsme to udržet
18.09.2016 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Škoda po Hradci: Jsme zklamaní, měli jsme to udržet

B r n o - Michal Škoda mohl být hrdinou - když deset minut před koncem otevřel skóre duelu s...
Habanec po remíze s Hradcem: Za první půli jsme si výhru nezasloužili
17.09.2016 | Martin Lísal

Habanec po remíze s Hradcem: Za první půli jsme si...

B r n o - Ke druhé letošní výhře chybělo Zbrojovce ve výsledku pár minut, nakonec ale s Hradcem...

Fotogalerie

Všechny fotografie