Trenér Habanec před utkáním se Slováckem

Trenér Habanec před utkáním se Slováckem

B r n o - Brněnský tým se čekání na první letošní výhru pokusí ukončit tuto sobotu, kdy od 18 hodin hostí Slovácko. Zápas je pikantní pro celou řadu Zbrojováků - v čele s trenérem Svatoplukem Habancem.

"Nebudu zastírat, že to bude jiné. Vzhledem k tomu, že jsem tam čtyři roky působil, bude motivace větší. Mančaft Slovácka znám nejvíc z celé ligy. Informací je celá řada, ale my se hlavně musíme starat sami o sebe, abychom hráli to, co chceme, a s patřičným výsledkem," řekl k utkání kouč Svatopluk Habanec.

Tým Slovácka se první výhry už dočkal proti Bohemce, byť trenér Levý po utkání výkon mužstva zrovna nechválil. "Soupeř ze čtyř zápasů tři odehrál řekněme až nadstandardně. Naposledy to možná fotbalově nebylo až takové, ale na druhou stranu dali dva góly, nedostali žádný a vyhráli. Bude potřeba, aby se nám konečně sešlo dohromady nasazení, šance a výhra," usmál se Habanec.

Potvrdil tak to, co je zřejmé - Zbrojovka bude chtít ve svém čtvrtém letošním utkání konečně vyhrát. "Naším prvořadým cílem jsou tři body, o ničem jiném nemůžeme diskutovat. Je potřeba k tomu přistoupit zodpovědně, ladíme optimální sestavu."

Velkou otázkou pochopitelně je, zda se potvrdí prognózy a do utkání konečně zasáhne Honza Polák, který se zotavil z vleklých problémů s lýtkovým svalem. "Nejen jeho stav řešíme každým dnem. Věříme, že marodi se do utkání zapojí, ale nemůžu a nechci konkrétně prozrazovat, kdo a do kterých pasáží konkrétně naskočí," zakončil Habanec.

Utkání se Slováckem má výkop v 18 hodin, dvě hodiny předtím otevírá Fanzóna. Z minulé sezony mají oba soupeři vyrovnanou bilanci jedné výhry a jedné prohry, přičemž rozhodovala výhoda domácího hřiště.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...