U16: Zbrojovka v zajímavém utkání remizovala na Slovácku 2:2

U16: Zbrojovka v zajímavém utkání remizovala na Slovácku 2:2

S t a r é M ě s t o - Zbrojováci kategorie U16 poprvé v sezoně nebodovali naplno. V tradičním derby na hřišti Slovácka otočili skóre, nakonec ale remizovali 2:2. Oba góly obstaral Vorlický.

Utkání Zbrojovky se Slováckem nabízí vždy zajímavou podívanou. Jinak tomu nebylo ani v neděli, kdy proti sobě ve Starém Městě nastoupily kategorie mladšího dorostu U16.

Do rychlého vedení šlo Slovácko. Křídelní akci zakončil přízemní střelou Velecký. Zbrojovka si v dalším průběhu prvního poločasu vytvořila územní převahu, tu korunoval ve čtyřicáté minutě Lukáš Vorlický, který využil zpětnou přihrávku od Rolinka.

Druhý poločas začali mladí Zbrojováci výborně, dvojice Rolinek - Jemelík získala vysoko na polovině soupeře míč a Vorlický poslal nekompromisní střelou hosty do vedení. Brňané v následující desetiminutovce nevyužili další možnosti k navýšení náskoku. V 68. minutě zahrával domácí Ryšánek přímý kop z osmnácti metrů a střelou do šibenice srovnal na 2:2.

V závěru zápasu se hráči Zbrojovky sympaticky snažili o vstřelení rozhodujícího gólu, leč Vorlický mířil do tyče, Lhoteckého vychytal brankář a Moussa v poslední minutě těsně minul.

Trenéři Horák a Vorlický: "Utkání se hrálo ve vysokém tempu. Slovácko bylo silné ve vědomé kombinaci s častými přihrávkami na třetího. Na naší straně byla viditelná dominance v držení míče a odvaha hrát do zhuštěné obrany soupeře."

U16: Zbrojovka v zajímavém utkání remizovala na Slovácku 2:2
21.08.2016 | Martin Lísal

U16: Zbrojovka v zajímavém utkání remizovala na...

S t a r é M ě s t o - Zbrojováci kategorie U16 poprvé v sezoně nebodovali naplno. V tradičním...