Trenér Habanec před utkáním v Liberci

Trenér Habanec před utkáním v Liberci

B r n o - Brňany čeká o víkendu první z tradičních výprav na sever republiky. V neděli 21. srpna se od 17 hodin představí na hřišti Liberce.

Na zdejším trávníku naposledy bodovali v roce 2009, od té doby už jen prohrávali. Výhoda domácího prostředí hraje většinou v zápasech těchto soupeřů roli. "Ale to je zajímavost spíše pro statistiky, novináře. Změnil se trenér, obměnil se i kádr. Chceme v Liberci bodovat, potřebujeme nahnat ztracené body a naladit se na to, abychom další víkend zdolali Slovácko," hlásí kouč Habanec, který má sám s Libercem bilanci poměrně vyrovnanou. "Dokázali jsme tam vyhrát i remizovat, na druhou stranu se nám taky bohužel povedlo prohrát doma."

Severočeský tým je - co se týče materiálu na předzápasovou přípravu - soupeřem velice pestrým. Díky povedené minulé sezoně hraje kromě domácí soutěže také Evropskou ligu. A úspěšně, v tomto týdnu byl jediným z celků ePojisteni.cz ligy, který dokázal zvítězit. "Je z čeho čerpat. Jejich sestava se hodně točí, trošku rozdělují ligu a pohár, uvidíme, s čím vyrukují na nás. Pravděpodobně nastoupí Latka, což je výrazná změna," zmiňuje Habanec nejčerstvější libereckou posilu.

Sestavu Zbrojovky kouč pochopitelně neprozradil. "Potěšující je, že Honza Polák trénuje s mužstvem naplno, platí tedy, že na Slovácko by měl být v základu. Liberec spíše ještě nestihne. Pavel Zavadil začne příští týden s výklusem, má za sebou čtyři měsíce od operace, ještě dva ho určitě čekají, než půjde do tréninku naplno," nastínil Habanec situaci ohledně dvou důležitých person.

Zápas na hřišti Liberce má výkop v neděli 21. srpna v 17 hodin. Pro statistiky ještě doplňme, že jarní zápas, v němž Zbrojovka podlehla 2:4, byl posledním utkáním, z něhož vyšla bodově naprázdno. Od té doby v lize uhrála dvě výhry a tři remízy.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....