Řezníček před startem ligy: Doufám, že nám to bude klapat

Řezníček před startem ligy: Doufám, že nám to bude klapat

B r n o - V minulé sezoně měla Zbrojovka zase po letech střelce, který překročil hranici deseti branek. Jakub Řezníček jich nakonec ve 29 utkáních nasázel třináct. "Mohlo jich ale být víc, dost šancí jsem zazdil," usmívá se Jakub před novou sezonou.

V ní by rád podobnou hranici atakoval znovu. "Pokud bych si měl stanovit nějakou metu, asi bych zůstal na těch deseti. Co bude případně navíc, to je jen plus. Minulá sezona byla v mé kariéře gólově nejúspěšnější, ale hlavní je, že se dařilo týmu. Osobně jsem gólů mohl dát víc, dost šancí jsem zazdil, ale třináct je taky pěkné číslo," vzpomíná Řezníček na sezonu, v níž skončil mezi ligovými střelci pátý. "Nejradši vzpomínám asi na gól proti Plzni. Byl sice z penalty, ale znamenal cenné a moc důležité body z hezkého zápasu."

Před letošním ročníkem absolvoval Jakub kompletní přípravu. "Bylo to něco nového, letní přípravu jsem zažil po dlouhé době. Věřím, že to k něčemu bude, budu dobře nachystaný a promítne se to na hřišti. Přišli noví kluci, kvalita šla nahoru a doufám, že nám to v zápasech bude klapat," usmívá se příbramský rodák, který naskočil do všech zápasů a gólem přispěl k výhře v Jihlavě. Na další dvě trefy přihrál Litsingimu.

V Brně už se s celou rodinou zabydlel, v uplynulých dnech prodloužil smlouvu. "Jsem vděčný pánům Bartoňkovi a Habancovi, že si mě takhle váží. Brno mi nabídlo nadstandardní podmínky, já je přijal. Jsem v Brně spokojený, zabydleli jsme se tu a líbí se nám tady," přiznává Řezníček.

Do dnešního utkání se Slavií (výkop 19:00) povede Jakub s nejvyšší pravděpodobností své spoluhráče jako kapitán. Vůdce mužstva Zavadil je stále mimo hru, ze zranění se zotavuje další v pořadí Jan Polák a není jisté, kdy se objeví v nominaci. "Pásky si vážím, je to důvěra. Ale až se uzdraví Pavel nebo Honza, rád jim ji vrátím," pousmál se brněnský útočník, který pásku navlékl již v minulé sezoně proti Jihlavě.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...