Výsledek? Pro nás až krutý, mrzelo Habance po nevydařené generálce

Výsledek? Pro nás až krutý, mrzelo Habance po nevydařené generálce

G r a s s a u - Generálka na ligu se Brňanům nepovedla. Ne snad že by v utkání se Stuttgartem neměli šance, neproměnili ale ani jedinou a naopak čtyřikrát inkasovali. Trenér Habanec tak pochopitelně nebyl příliš spokojen.

"Utkání bych opět rozdělil do dvou pasáží. První půli, nebo řekněme 55 minut, jsme předváděli ucelený výkon a měli i šance, například Štohanzlova střela v šestnáctce nebo překvapivý Litsingiho pokus," popisoval Habanec průběh utkání, v němž Brňané dlouho prohrávali 0:1. V závěrečné čtvrthodině ale přišly další tři góly.

"Od stavu 0:1 jsme trochu otevřeli hru, přizpůsobili tomu i hráčskou skladbu. Celkem třikrát jsme inkasovali ze standardek. První gól padl z nepozornosti, v takové situaci hráč musí být u balonu, nemůžeme takhle soupeře nechat rozehrát. Druhý gól padl po náběhu ze zadní tyče, při třetím jsme zase nechali otočit hráče. Výsledek je pro nás až krutý, góly byly zbytečné, ale na to se nemůžeme vymlouvat," pokračoval kouč.

Ten nyní musí věřit, že prohra 0:4 nenalomí psychiku mužstva. "Máme v týmu zkušené hráče, takže doufám, že to s námi nezamává. Příjemné to není, nyní se musíme nachystat tak, abychom se Slavií předvedli lepší výkon po celých devadesát minut. Na to musíme tým naladit."

Na Zbrojováky nyní čekají dva dny volna, od úterý pak započnou finální přípravu na zápas se Slavií. "Je možné, že v tomto období dojde k nějaké změně v kádru směrem ven, budeme to řešit začátkem týdne. Prioritou pro nás nyní ale je dostat co nejdříve do hry Lacka s Polákem," zakončil Habanec krátce před odjezdem autobusu směrem na Brno.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...