ŽIVĚ: V generálce na ligu prověří Zbrojovku Stuttgart

ŽIVĚ: V generálce na ligu prověří Zbrojovku Stuttgart

K a p r u n / G r a s s a u - Je tu poslední test! Na Zbrojovku čeká generálka na start nejvyšší soutěže a v ní věhlasný soupeř - pětinásobný německý mistr ze Stuttgartu.

Utkání se hraje v sobotu od 14 hodin v německém Grassau, přenášet jej bude kanál Zbrojovka TV.

Hlavní město Bádenska-Württemberska a šesté nejlidnatější město Německa je jedním z klíčových měst automobilového průmyslu, sídlo zde mají automobilky Porsche a Mercedes. Kromě aut se ovšem partnerské město Brna může pochlubit i slavným fotbalovým oddílem, založeným v roce 1893.

Během své historie Stuttgart pětkrát dobyl německý titul, naposledy v roce 2007. Třikrát vyhrál německý pohár, hrál finále Poháru UEFA i Poháru vítězů pohárů. Je tedy nabíledni, že ač tým poprvé od roku 1975 sestoupil, má obrovskou sílu. "Předpokládám, že budou chtít rychle zpátky a nehodlají pobýt ve druhé lize delší dobu. Určitě nás čeká silnější tým, než jakým bylo ve středu St. Pauli," pokyvuje hlavou trenér Habanec.

Pro jeho svěřence se jedná o šestý a poslední přípravný zápas. "Je pravdou, že těch zápasů nebylo tolik, ale věděli jsme, proč se vydáváme touto cestou. Nehodlám dělat převratné změny, situaci nám komplikuje jen zranění Matúše Lacka, takže budeme muset trochu improvizovat. Doufám, že podáme podobně organizovaný výkon, jako byl ten středeční. Chceme se co nejlépe připravit na utkání se Slavií a toto je poslední krůček k tomu, abychom si mohli říci, že jsme nachystaní," pokračoval Habanec.

Stuttgart pobývá na soustředění v německém Grassau, kde se zápas také hraje. V kádru nalezneme například mistra světa z roku 2014 a někdejšího hráče Dortmundu Kevina Großkreutze, argentinský reprezentant Insúa zase prošel Liverpoolem, Sportingem či Atléticem Madrid. Na mistrovství světa v roce 2014 byl také Bosňan Šunjić či australský gólman Langerak, devatenáctiletý Grgić je zase velkým talentem švýcarského fotbalu a v národním týmu Srbska má aktuálně své místo Filip Kostić.

Tuzemští fanoušci pak určitě znají Jana Klimenta. Je otázkou, v jaké sestavě Stuttgart nastoupí, neboť v pátek odehrál přípravný zápas proti Spartaku Moskva (1:0). "Nevíme, jak budou hrát, ale jisté je, že jejich kádr je široký a kvalitní," podotkl k tomu Habanec. Ze jmen, citovaných výše, zasáhli do pátečního zápasu Langerak a Grgić.

Utkání se hraje v sobotu od 14 hodin v německém Grassau, přenášet jej bude kanál Zbrojovka TV.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...