Trenér Habanec hodnotí utkání v Jihlavě

Trenér Habanec hodnotí utkání v Jihlavě

J i h l a v a - Zbrojováci zvládli také druhý letní přípravný zápas. Na hřišti Jihlavy byli dvakrát střelecky úspěšní, což stačilo k výhře - domácí se totiž prosadili pouze jednou.

Trenér Habanec nasadil do utkání znovu dvě jedenáctky, postrádal pouze marody Paška, Poláka a Jovanoviće. "Herně bych rozdělil první a druhou půli. V té první jsme byli lepším týmem, dokázali podržet míč, dařily se nám centrované balony ze strany. Hned první taková akce skončila po spolupráci Štohanzla se Řezníčkem gólem," hodnotil kouč zápas.

Ve druhé půli dokázala Jihlava srovnat, Zbrojováci ale nalezli rychlou odpověď. "Z naší strany to na míči nebylo už tak kvalitní, na druhou stranu mladší sestava prokázala bojovnost, po obdržené brance jsme si rychle vzali vedení zpět. V závěru to trochu připomínalo střelnici pro Jihlavu, ale výhru jsme dokázali uhájit," komentoval Habanec druhou půli.

Zbrojováci tak dokázali i druhé letní utkání dotáhnout do vítězného konce. "Zápas jsme odehráli v tempu, jaké jsme chtěli nasadit. Výsledek je dobrý pro sebevědomí mužstva a pro další snahu."

V sestavě se tedy kromě Poláka objevili všichni nováčci. Štohanzl se blýskl asistencí, Rybička ve druhé půli nastoupil na zdánlivě nezvyklém postu blíže ke středu pole. "Nebyl to žádný velký záměr, spíše jedna z možných variant. Měli jsme pro utkání tři útočníky a Petr takhle hrával i v Chrudimi. Přistoupili jsme k tomu, aby to vypadalo jako 4-4-2, ale jeden z dvojice Staňa Vávra, Peťa Rybička se měl zatahovat do středu," řekl k tomu Habanec.

Další duel čeká na Zbrojováky v sobotu 9. července, od 11 hodin hostí v Bosonohách Opavu. Vstup na utkání je volný.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...