FOTO, VIDEO: Soustředění v Uherském Brodě je v plném proudu

FOTO, VIDEO: Soustředění v Uherském Brodě je v plném proudu

U h e r s k ý B r o d - Kondiční soustředění v Uherském Brodě je v plném proudu, plán se nemění - na Zbrojováky čekají každý den tři tréninky na hřišti i v posilovně.

Vzdálenost mezi Penzionem Lapač a tréninkovým hřištěm v Újezdci hráči překonávají na kolech. "Máme tu vše, co potřebujeme. Nejdůležitějších je pět věcí - dobře se vyspat, dobře se najíst, mít kvalitní travnatou plochu, posilovnu a regeneraci. Tady na Lapači nejsem s týmem poprvé a vždy můžu být maximálně spokojený," popisuje kouč Habanec.

Soustředění je kondiční, takže velké slovo má i kondiční trenér Cacek. Ve středu kupříkladu byly na pořadu sprinty - nejprve desetimetrové, pak třicetimetrové. "Nejlepší časy mají Kuba Šural, Honza Štohanzl, Lukáš Stratil a Lojzík Hyčka," nahlíží Cacek do papírů. K ruce má realizační tým pochopitelně také moderní techniku.

Ve druhé části tréninku přešli hráči na proudovou střelbu. "Základem každého soustředění je posunout se ve věcech, které jsme si na začátku přípravy řekli," pokračuje Habanec, který se příliš nenudí ani po skončení tréninkových jednotek.

Urgentně totiž řeší posílení kádru. "V pokročilém stavu jsou jednání se stoperem, dále pak bude záležet na tom, koho uděláme do útočné fáze. Pořád sháníme dvě křídla, Honza Štohanzl už je tady, zapomínat nesmíme na Honzu Poláka, svou roli si plní i Petr Rybička," prozrazuje Habanec s tím, že nejdále jsou jednání se stoperem. "Je to hodně pokročilé, pokud vše dopadne dobře, čekají jej v pondělí zdravotní testy. Ty máme rozložené na dvě části, u hráče z venku musíme více dbát na to, aby bylo vše v pořádku," naznačuje, že by mělo jít o hráče z ciziny.

Faktem zatím je, že loňská úspěšná obrana se z větší části rozpadla - chybějí Keresteš, Košťál a nově také Buchta. "Platí, že pokud tu někdo nechce být, nemohu a nechci ho tu držet. Je pak už otázkou, jestli se hráč chtěl posunout v klubu dál, nebo se třeba zalekl něčeho, co mu není tak vlastní. S majitelem máme nějakou představu o fotbalovosti," doplnil kouč.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...