Náročný týden odstartoval v hustém dešti - Zbrojovka má za sebou první ostrý trénink

Náročný týden odstartoval v hustém dešti - Zbrojovka má za sebou první ostrý trénink

B r n o - Zbrojováci mají za sebou první ostrý trénink. Pod dozorem realizačního týmu v čele s koučem Habancem si dnes mohli zavzpomínat na utkání s Bohemians - po celou dobu tréninku totiž silně pršelo.

První tréninky Zbrojovky nemohly být odlišnější, co se podmínek týče. Zatímco v sobotu při seznamovacím tréninku hřálo nad Srbskou slunce, v pondělí zkrápěly nový povrch tréninkového hřiště husté provazy deště. Na intenzitě jednotky to ale mnoho nezměnilo, snad jen skluzy šly hráčům lépe. Již zmíněný sobotní seznamovací trénink byl veden v poctivém tempu.

Zbrojováci se dnes sešli takřka kompletní, na programu byl přihrávkový dril. "Chyběl jen Honza Polák, který si zařizuje stěhování. Na několikadenní stáži je u nás křídelní hráč Bojan Djordjić. Chceme blíže poznat, zda by pro nás do budoucna mohla být zajímavá další spolupráce. Jinak platí, že o dalším posílení dále jednáme, některá jednání jsou blíž, některá dál," řekl přítomným novinářům trenér Habanec. Djordjić je dvaadvacetiletý hráč se srbským a bosenským pasem, který v minulosti působil ve Varnsdorfu či Táborsku.

V médiích se objevila informace, že do Brna míří talentovaný chrudimský útočník Petr Rybička (ročník 1996, v ČFL letos vsítil 21 branek). "V tomto případě jsou jednání asi na nejposunutějším bodě, věk a góly jej předurčují k tomu, aby hrál ligu," doplnil Habanec. Aktuální seznam hráčů tedy není konečný, očekávány jsou příchody i odchody. "K prvnímu zúžení dojde pravděpodobně po soustředění v Uherském Brodě, k druhému pak před odjezdem do Rakouska."

Kompletní rozhovor s trenérem, stejně jako rozhovory asistentem a hráči přineseme v průběhu nejbližších dní.

V tomto týdnu čeká na hráče pestrý a náročný program v podobě dvoufázového tréninku (vždy ráno a odpoledne). To vše v sobotu zakončí úvodní přípravný duel na hřišti Blanska.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...