Kapitán Zavadil: Laťka je vysoko, ale to je jenom dobře

Kapitán Zavadil: Laťka je vysoko, ale to je jenom dobře

B r n o - Zraněný kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil prožil výtečný závěr zbrojovácké sezony poněkud nezvykle. K bodům nepomáhal na hřišti, ale jako fanoušek u obrazovky. Jak viděl ze svého pohledu letošní ročník?

Pavel Zavadil odehrál v letošním ročníku s kapitánskou pásku utkání, v nichž čtyřikrát skóroval a na tři další góly přihrál. V Teplicích mu ovšem sezonu ukončil penaltový faul, kapitán se nyní zotavuje z následků operace a poctivě rehabilituje. Minulý víkend se mimochodem umístil jako třetí v anketě Osobnost ligy.

Pavle - skvělá sezona, kterou ovšem hatí vážné zranění. Jaké pocity u tebe po skončení ročníku hrají prim?
Jednoznačně převažuje radost nad týmovým úspěchem - to, že se dařilo nám všem. Sezonu hodnotím velmi dobře, mančaft šlapal, kabina fungovala tak, jak měla. Tak by to mělo být a odrazilo se to na výsledcích. Jsem rád za šesté místo, které je velmi dobré, počet získaných bodů je podle mého dokonce trochu nad plán. Samozřejmě to znamená, že laťka je nastavena hodně vysoko, ale to je jenom dobře. Donutí nás to dál pracovat, každý se musí chtít posunout - jednotlivec i mužstvo. Věřím, že to tak bude i v nové sezoně.

A jak bys zhodnotil své individuální výkony, až do onoho zranění?
Byl jsem na tom podobně jako loni, i co se statistik týče - přitom jsem vynechal více zápasů.

Co jsi říkal z pozice diváka na závěrečné mače, zejména vyprodanou bitvu se Spartou?
Zápasy jsem sledoval jen obrazem, zrovna jsem byl na rehabilitacích v Praze. Byl jsem nadšený, perfektní závěr sezony. Plný stadin, kluci odvedli perfektní výkon a skončilo to výhrou. Na to navázala i další výhra v Ostravě, která to jen dovršila. Vše proběhlo podle ideálních představ.

Stihl jsi v závěru sezony i návštěvu kabiny?
Tím, že jsem dva týdny byl na oněch rehabilitacích, nebyl na nic podobného čas. Vynechal jsem i závěrečnou. Doktor mi říkal, že začátek je hodně důležitý a ať vše udělám tak, jak mám. Tomu jsem podřídil veškerý program a musím říct, že mi to pomohlo. Oželel jsem pár věcí, s klukama jsem ale v kontaktu byl, volali jsme si s Dušanem, Řezňou i dalšími. Věděl jsem, co a jak. Hodně mi taky kluci psali k narozeninám.

Jak se aktuálně cítíš po zdravotní stránce?
Mám v podstatě měsíc po operaci, každým dnem je to lepší. Během těch zmíněných čtrnácti dnů na klinice, kde mě operovali, jsem rehabilitoval a cvičil. Musím říct, že se cítím líp.

A co tě čeká nyní?
Teď začínám rehabilitovat s Ivanem Janským (fyzioterapeut Zbrojovky - pozn. red.). Dnes jsme si řekli, jak to bude, podrobné plány si budeme stanovovat z týdne na týden. Budu buď tady v Brně, nebo doma v bazénu, na rotopedu a tak dále.

Takže tě čeká pestré léto. Zbude čas i na dovolenou?
Určitě s děckama pojedu k moři, alespoň na týden. Ale zatím nic naplánované nemám, to až později. Bude to hektické, ale nedá se nic dělat. Musím být trpělivý, abych to zvládl.

Díky za rozhovor a ať se daří!

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...