Nic lepšího si trenér nemůže přát, usmíval se Kotal po výhře nad Spartou

Nic lepšího si trenér nemůže přát, usmíval se Kotal po výhře nad Spartou

B r n o - Vítězné loučení! Trenér Václav Kotal na poslední možný pokus zkompletoval sbírku soupeřů, které na lavičce Zbrojovky dokázal pokořit. Brňané porazili Spartu 1:0 a připravili tak trenérovi úžasnou domácí derniéru.

Václav Kotal chodíval tradičně krátce po utkání do kabiny, dnes si ale užíval ovace tribun na hrací ploše. A není divu - ty ovace totiž patřily i jemu. "Nebudu lhát, bylo to příjemné. Myslím, že je to takové vyvrcholení práce nás všech. Co se emocí týče, mám výhodu v tom, že jsem spíš introvert," usmíval se Kotal na pozápasové tiskovce. "Člověk má radost, když jsou fanoušci spokojení. Nejsem typ, který by běhal po hřišti, s fanoušky jsem se loučil a děkoval na dálku."

Samotné zápasové hodnocení bylo velice krátké. Ten příběh byl natolik silný a s tak hezkým koncem, že ani nebylo třeba nic moc dodávat. "Hodnocení je velmi příjemné. Když to sečtu, dostali jsme na jaře doma dva góly a ztratili dva body, na závěr jako bonbonek porazili Spartu před plným stadionem. To se nedaří každý týden a z mého si trenér v české lize nemůže přát víc. Jsem rád, že to kluci zvládli tímto způsobem a věřím, že to bude nejlepší pozvánka na nový ročník," pokračoval Kotal.

Po dnešním kole už je jasné, že kouč spolu se svými asistenty dovedou Zbrojovku na šestou příčku. "Poslední půlrok byl skvělý, všichni jsme si vyhověli. Po tolika letech je Brno tam, kde by mělo být. Pokud bychom byli jen trochu silnější, mohli jsme hrát i pohár, ale i takto je to skvělé. Nic lepšího si člověk nemohl přát. Rezervy máme, víme o nich a věřím, že to Brnu pomůže posunout se výš," zopakoval loučící se kouč.

Závěr utkání patřil k tomu nejemotivnějšímu, co bylo letos v Brně k vidění. "Jak jsem to prožíval? Hlavně se mi líbila ta minuta, kdy Lojza trefil šibenici. Nádherné pocity, které člověk nezapomene. Nemáme se za co stydět," líčil kouč, který zápas se Spartou tradičně řídil v košili. "Normálně chodím ve sportovním oblečení, protože se necítím tak starý, jak oficiálně jsem. Ale dnes to byl větší svátek, přijela Sparta, už před zápasem mi řekl pan Bartoněk, že jsou prodány všechny lístky. Sako, košili i kalhoty jsem tu měl po celou dobu, ale nosím je jen při výjimečných příležitostech, když porazíme Spartu," smál se Kotal.

Jeho svěřence čeká ještě poslední utkání, ve kterém půjde už jen o body a o čest. "Ale na Baník dnes nemyslím. Tak daleko se nedívám, užívám si dnešek. Musíme udržet hráče, aby moc neoslavovali," pokračoval dobře naladěný kouč. "Jasně, Sparta se neporáží každý týden, tak věřím, že k tomu přistoupí jako profesionálové," dodal.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....