Mohl by to být zajímavý fotbal, věří Kotal před cestou do Liberce

Mohl by to být zajímavý fotbal, věří Kotal před cestou do Liberce

B r n o - A zase na sever, pro letošek naposledy. Zbrojováky čeká cesta do Liberce, kde se v sobotu 30. dubna utkají s místním Slovanem. Duel čtvrtého celku tabulky se šestým má výkop v 15 hodin.

Zbrojováci odcestují k utkání tradičně s jednodenním předstihem, není ale jasné, v jakém složení. "Někteří hráči mají drobné zdravotní problémy, konkrétně Chrien, Brigant a Radek Buchta. Uvidíme, jak na tom budou zítra v den odjezdu, kdyžtak by je nahradili další hráči - Kučera či Šural," řekl Kotal k zápasové nominaci. Obránce Jakub Šural odehrál včera celý zápas za reprezentaci U20 proti Slovensku (0:2). "Měl dnes jen výklus a regeneraci, do plného tréninku se zapojí zítra."

V Liberci nemají Brňané v posledních letech dobrou bilanci, naposledy tam vyhráli v roce 2009. Tehdy o výhře 1:0 rozhodl Rabušic, aktuálně hájící barvy Liberce. "Na podobné bilance já moc nehledím, každý zápas je jiný. Jedeme do Liberce relativně v pohodě, důležitý zápas s Příbramí jsme zvládli. Naše motivace je jasná - pokud Slavia zaváhá, být ve střehu," připomněl Kotal, že tým se stále rve o pátou příčku, od které jej aktuálně dělí dva body.

Liberec zase ztrácí bod na třetí Boleslav a oba kluby mají teoreticky na dostřel pražskou Spartu. Rozhodně tedy je oč hrát. "Obě mužstva jsou v jiné pozici než loňské jaro. Tehdy to byla spíš válka, tak to někdy bývá. Myslím, že by to mohl být zajímavý fotbal, a očekávám mnohem kvalitnější podívanou než ten loňský zápas," věří Kotal.

Připomeňme ještě, že podzimní zápas s Libercem Zbrojovka zvládla, když zvítězila 3:1. Branky tehdy stříleli Chrien, Řezníček a Zavadil, za Liberec skóroval Rabušic. Od návratu Zbrojovky do nejvyšší soutěže ve vzájemných zápasech dominují domácí celky, vyjma úvodu sezony 2013/14, kdy Liberec dokázal zvítězit i v Brně.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...