FOTO: Starší žáci vybojovali na Nike Premier Cupu stříbrné medaile

FOTO: Starší žáci vybojovali na Nike Premier Cupu stříbrné medaile

P r a h a - Starší žáci Zbrojovky mají za sebou parádní prodloužený víkend! Na prestižním turnaji Nike Premier Cup dokráčeli až do finále, kde po velkém boji podlehli Trnavě. A co víc - po celý turnaj se prezentovali ryzí fotbalovostí.

Zbrojováci zahájili turnaj bezbrankovou remízou s Teplicemi. Hrací doba činila dva dvacetiminutové poločasy, řada týmů se proto prezentovala jednoduchou a účelnou hrou. První výhru si Brňané připsali ve druhém duelu, Trnavu porazili 1:0.

Postup borci v červených dresech stvrdili druhý hrací den. Nejprve remizovali s Trenčínem, v závěrečném duelu rozstříleli Prešov 4:1 a ve skupině B skončili první. Ve čtvrtfinále čekal Baník, výhra 1:0 ovšem posunula do dalších bojů Zbrojováky.

Nedělní vyvrcholení turnaje zahájila strhující bitva se Slovanem Bratislava - Brňané prohrávali už 1:3, heroický výkon ale přinesl obrat a postup do finále. V něm zajistil Lhotecký poločasové vedení v repríze skupinové bitvy s Trnavou, soupeř ale po změně stran otočil a slavil triumf.

"Zážitky a zkušenosti, které jsme jako hráči, trenéři i celý tým během víkendu nasbírali, se těžko popisují. Jsme velice spokojení s tím, jakým způsobem jsme se na turnaji prezentovali. Tím, že kluci neutíkali od fotbalu, ale snažili se ho hrát za každé situace, si získali respekt a uznání od všech přítomných. Výsledkem byly silné emoce a hrdost na všechny hráče, kteří reprezentovali Zbrojovku v tom nejlepším možném světle. A proto nelze nic jiného než hráčům poděkovat za to, že v turnaji odevzdali kus sebe a ukázali charakter, kterého si jako trenéři nesmírně vážíme," okomentovali průběh celého turnaje trenéři Janás a Duroň.

"Nyní je zase třeba dívat se před sebe, protože nastolená cesta je pro kluky ještě velmi dlouhá a náročná. A proto se těšíme na další tréninky a zápasy, ve kterých se kluci budou moci dále rozvíjet a zlepšovat, protože potenciál na to, aby se mohli zlepšovat, jednoznačně mají. Tento turnaj byl toho důkazem," doplnili trenéři.

Výsledky Zbrojovky


Zbrojovka - Teplice 0:0 (0:0)

Hodnocení trenérů: "V utkání jsme byli o něco aktivnější, nedokázali jsme ale proměnit žádnou ze šancí."

Zbrojovka - Trnava 1:0 (1:0)

Branka: 2. A. Svoboda.

Hodnocení trenérů: "V tomto duelu jsme se dokázali poměrně rychle prosadit. Poté už to byl spíše oboustranný boj. Kluky musíme ocenit, neboť i když jsme spíše technické mužstvo, ničeho se nezalekli a nedali soupeři nic zadarmo."

Zbrojovka - Trenčín 0:0 (0:0)

Hodnocení trenérů: "Po vyrovnané první půli jsme byli lepším týmem, ale bez efektu ve finální fázi."

Zbrojovka - Prešov 4:1 (4:0)

Branky: 7. a 19. Kamenský, 10. A. Svoboda, 16. Lhotecký.

Hodnocení trenérů: "V závěrečném utkání nám stačila remíza, ale na tu jsme hrát nechtěli. Soupeře jsme přehrávali a prosadili se i střelecky. Do druhé půle jsme kádr trochu prostřídali a soupeř snížil."

Čtvrtfinále: Zbrojovka - Baník Ostrava 1:0 (1:0)

Branka: 12. Lhotecký.

Hodnocení trenérů: "Po deseti minutách se po hezké akci a Jemelíkově přihrávce trefil Lhotecký. Pak už to byl spíš boj. Hraje se dvakrát dvacet minut a pokud se jeden z týmů dostane do vedení, hra se zrychlí a fotbalovost se trochu vytrácí."

Semifinále: Zbrojovka - Slovan 4:3 (1:2)

Branky: 33. a 40. A. Svoboda, 3. Lhotecký, 37. Žalud.

Hodnocení trenérů: "V úvodu semifinále jsme byli lepší a šli do vedení, soupeř ale po chybách a standardní situaci otočil na 3:1. Přeskupili jsme řady, poslali Šimona Žaluda do útoku, aby se zvýšil náš tlak, a kluci za obratem šli až do konce. Výsledkem byl čtvrtý gól v samém závěru."

Finále: Zbrojovka - Trnava 1:2 (1:0)

Branka: 19. Lhotecký.

Hodnocení trenérů: "Ve finálovém utkání jsme doplatili na dvě chyby v defenzivě, na druhou stranu si ceníme toho, že kluci nepodléhali dojmu z výsledku a prezentovali se hlavně fotbalovostí. Nejen v tomto utkání, ale po celý turnaj."

Reprezentovali Zbrojovku

Stejskal, Malecký - Gruber, Kristen, Žalud, Kavín, Šmíd, Drápal, Kamenský, Rolinek, A. Svoboda, Lhotecký, Gehringer, Maděra, Purrini, Jemelík. Trenéri Janás a Duroň.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...