PREVIEW: Juniorka míří do Znojma

PREVIEW: Juniorka míří do Znojma

B r n o - Také juniorská liga míří pozvolna do finiše. Zbrojovka má před sebou posledních šest zápasů, na medailové pozice aktuálně ztrácí sedm bodů. Ukrojit část této ztráty mohou Brňané již dnes, od 14:30 hrají ve Znojmě.

Zbrojovka po prohrách s Mladou Boleslaví a v Liberci minulé pondělí bodovala naplno, v atraktivním utkání zdolala Plzeň 4:1. "Byli efektivní ze situací, v nichž jsme uplatnili rychlý přechod do útoku. Bylo to i v tom, že jsme směrem dopředu měli kvalitu, hrálo za nás ofenzivní kvarteto z řad širšího kádru áčka. Uzpůsobili jsme tomu rozestavení, ve kterém jsme nastoupili letos poprvé. Mladí kluci se na to nabalili a předvedli také dobré výkony. Vzadu jsme ovšem měli velký problém s bráněním standardek soupeře, který měl tři vysoké hráče. Z toho jsme měli až přílišný respekt. Jen díky špatné koncovce soupeře a dobrému postavení gólmana Záleského jsme neinkasovali víckrát," shrnul průběh utkání kouč Dostálek.

Znojemští fotbalisté figurují s patnácti body na poslední příčce tabulky. Problémem znojemského týmu je určitá nevyrovnanost výkonů. Na jaře dokázal zaskočit Hradec a Třinec, remizoval s Teplicemi, na druhou stranu inkasoval osm gólů na Dukle a šest v Příbrami.

V prvním vzájemném utkání zvítězilo Brno doma 4:0. V minulém ročníku byli Brňané stoprocentní (6:0, 2:1), stejně jako v sezoně 2013/14 (2:1, 4:1). V historicky prvním ročníku Juniorské ligy Znojmo nehrálo.

Další domácí zápas čeká na Brňany příští pondělí, 2. května hostí od 15 hodin Bohemku a hrát se bude na Srbské.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...