VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Příbramí

VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Příbramí

B r n o - Liga jde do finiše, na kluby už čeká posledních pět kol. Zbrojovka se v nich představí třikrát doma - poprvé hned tuto neděli, kdy hostí od 17 hodin Příbram. Trenér Kotal si dobře uvědomuje, že jeho svěřenci v předcházejících domácích zápasech nasadili laťku vysoko.

"Na jaře jsme doma inkasovali jediný gól a neztratili ani bod. Věřím, že v tom budeme pokračovat, cítím to úsilí i z hráčů. Uvědomujeme si ale sílu soupeře, který v posledních zápasech hrál dobře a prohrál jen díky gólům v závěrečných fázích zápasu. Víme, že je Příbram v těžké situaci, proto jsme se na utkání pečlivě připravovali. Avizují, že chtějí bodovat, a je na nás, abychom jim to nedovolili," hlásí Kotal.

Středočeši jsou aktuálně čtrnáctí, přitom kádr je - co se jmen týče - rozhodně silnější. "Mají dobrou osu mužstva - Hruška, Zápotočný, Hnaníček, Rezek, Bednář či reprezentant Šabala. K tomu mladší, ale už zkušení hráči jako Mudra, Divíšek. Nečeká nás už vzhledem ke zmíněné situaci Příbrami nic lehkého, na druhou stranu ale očekávám, že soupeř bude muset hrát útočně. To je pro vývoj utkání vždy lepší a věřím, že diváci budou i tentokrát odcházet spokojení," odkázal Kotal na předcházející zápas s Bohemkou, který bavil i náročného diváka.

Domácí lodivod může do zápasu nasadit takřka kompletní kádr - chybějí zranění Doležal a Zavadil, hrát nemůže vykartovaný Pašek. "Vrací se nám ale Keresteš, takže oproti Plzni dojde prakticky jen k výměně těchto dvou hráčů. Věřím, že si kluci znovu uvědomí zodpovědnost vůči fanouškům. Motivací je umístění i zisk čtyřiceti bodů. V prémiovém řádu je jasně nastaveno, že hráči hrají o umístění, a toho dosáhnou jen dobrými výsledky. Čekají nás těžké zápasy, z tohoto pohledu je tedy nedělní zápas velmi důležitý. Věřím, že po víkendu už bude naše bodové konto začínat čtyřkou," pokračuje Kotal.

Cílem je maximální bodový zisk

Ten zdůrazňuje, že hlavním cílem mužstva nadále je pozice v horní polovině tabulky, o pohárech nechce spekulovat. "Ona je to spíše iluze, vždyť ani páté místo poháry zaručovat nemusí. Finále domácího poháru se hraje až po skončení ligy. Z toho pohledu beru případné evropské poháry jako dárek, který nám může spadnout eventuálně do klína. Nezapomínejme, že máme na Slavii aktuálně ztrátu čtyř bodů, Slavia hraje doma a udělá vše pro to, aby získala všechny body. Zůstávám realistou, pro nás je dobré každé umístění do osmého místa, cokoliv nad plán je jen příjemným bonusem. Beru zkrátka jen to příští utkání, které chci vyhrát," zopakoval kouč.

Další dotaz směřoval k tomu, zda se kouč nebojí podcenění. Doma se daří, soupeř je "až" čtrnáctý... "Nás ale žádná série nemůže uspokojit, protože každý zápas začíná od nuly. Z toho musíme vycházet, dát víc gólů než soupeř a vyhrát. I to je motivační prvek, zachovat a prodloužit tu sérii. Kluci to mají ve svých rukách a věřím, že pro úspěch udělají maximum."

Zbrojovka nechce dle Kotalových slov dopustit to, co se stalo minulý rok. "Tehdy jsme se zachránili poměrně s předstihem a dali pak šanci nezkušeným hráčům. Nakonec z toho bylo čtrnácté místo, ale spoustu hráčů jsme si mohli vyzkoušet. Letos to opakovat nechceme, soustředíme se na každé utkání a naším cílem je maximální bodový zisk," zakončil Kotal.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...