Utkání v Plzni je pro nás perfektní test, těší se Kotal na konfrontaci s lídrem tabulky

Utkání v Plzni je pro nás perfektní test, těší se Kotal na konfrontaci s lídrem tabulky

B r n o - Povzbuzeni sérií výher míří Zbrojováci vstříc zřejmě nejnáročnějšímu testu, který je v lize může čekat. V neděli 17. dubna se totiž představí na hřišti vedoucí Plzně - a ta se může pochlubit ještě delší úspěšnou šňůrou.

Západočeši totiž zvítězili třináctkrát za sebou, naposledy naplno nebodovali právě v Brně - 25. října skolil obhájce trofeje jediným gólem Řezníček. "Určitě bychom si to rádi zopakovali, ale jsme realisté. Víme, že Plzeň má výbornou formu. Vyřazení z poháru je spíše důsledkem toho, že dali šanci hráčům širšího kádru a šetřili některé borce ze základní sestavy. Dali přednost lize před pohárem, bojují o titul a určitě nic nepodcení," má jasno kouč Kotal.

Brňané berou zápas jako zajímavý prubířský kámen svých schopností. "Osvědčíme si konkurenceschopnost, je to pro nás perfektní test. Čeká nás několik zápasů s týmy, které hrají evropské poháry. To nám ukáže skutečnou výkonnost našeho mužstva a naznačí, jestli bychom byli schopni uspět, pokud by se nám povedlo dostat na pátou příčku," zmínil Kotal pozici, která by eventuálně mohla znamenat vstupenku do pohárů. "Těší nás, že jsme třikrát za sebou vyhráli, a do Plzně nejedeme se strachem a poraženeckou náladou. Chceme se poprat o dobrý výsledek, což by znamenalo neprohrát."

Na výkon Zbrojovky z minulého utkání s Bohemians se snáší jen chvála, kouč Kotal je ovšem natolik zkušený, aby onen zápas nepřecenil. "Poslouchá se to dobře, ale největší umění je takový výkon zopakovat. Teď máme dobrou možnost na půdě nejlepšího týmu ligy, tam se ukáže. My máme stále na čem pracovat, jsem ale rád, že se nám do koncovky zapojuje více hráčů. Po Plzni nás čeká další domácí zápas a rádi bychom, aby návštěva byla stejná nebo vyšší, jako posledně s Bohemians. Povzbuzování bylo skvělé, kluci cítili, že fanoušci jsou s nimi, a chtěli by si to zopakovat na Příbram," zmínil Kotal i zápas, který bude následovat týden po bitvě v Plzni.

Na marodce týmu zůstává gólman Doležal, v nominaci ještě nebude Schuster a mimo hru je také dlouhodobě zraněný Zavadil. Do zápasu nezasáhne ani Martin Chrien, který v Brně hostuje právě z Plzně.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...