Čuhela po utkání se Spartou mrzela hlavně nízká ofenzivní aktivita Zbrojovky a nástup do druhé půle

Čuhela po utkání se Spartou mrzela hlavně nízká ofenzivní aktivita Zbrojovky a nástup do druhé půle

V prvním poločase se Zbrojovka bránila bez problémů, ve druhé půli se jí však dvakrát nepodařilo uhlídat kanonýra Kweukeho. Petra Čuhela mrzelo, že se Spartu nepodařilo více potrápit směrem dopředu. Domácí kouč Lavička po zápase chválil organizovanost obrany Zbrojovky a připomněl, že se vítězství jeho svěřenců nerodilo snadno.

Trenér Zbrojovky Petr Čuhel postrádal v první půli od svých svěřenců větší aktivitu. "Kdybychom byli aktivnější a nebáli se jít jeden na jednoho, nebo jít i do zakončení, mohli jsme Spartu víc potrápit. Ty možnosti jsme tam měli," litoval Čuhel.

Na tiskové konferenci po zápase ho samozřejmě nejvíc mrzel nevydařený vstup do druhé půle. "Začali jsme moc opatrně, zkazili jsme několik přihrávek, a po jedné takové chybě jsme inkasovali. Při téhle situaci jsme zbytečně ztratili balon a Kweuke dostal moc prostoru. Potom jsme se zvedli, nemohu hráčům vytknout nedostatek nasazení v celém zápase, ale pokud chceme bodovat, musíme si vytvářet víc šancí," přeje si trenér Zbrojovky do příštích zápasu.

Čuhel se také vyjádřil k absencím, které jeho tým sužují. "Nemůžeme se na to vymlouvat. Na zápas jsme byli dobře připravení, chyběla jen větší odvaha směrem dopředu. Sparta samozřejmě má svou kvalitu, ale i tak jsme ji mohli a měli více potrápit," myslí si Čuhel.

Hostující kouč Lavička pak i přes dvě inkasované branky chválil obranou fázi hry Brna. "Nebylo to vůbec jednoduché. Přestože Brno přijelo dost oslabené, hrálo zodpovědně a organizovaně. Těžko se nám jejich branka dobývala. Po přestávce jsme zvýšili aktivitu a hodně nám pomohl brzký gól," hodnotil průběh utkání Lavička.

V závěru nezapomněl brněnský trenér poděkovat fanouškům a pozvat je na poslední domácí utkání podzimu. "Každopádně bych chtěl poděkovat skvělým fanouškům, kteří nás celý zápas podporovali. Věřím, že nás podpoří i během důležitého domácího zápasu. Chceme do něj jít společně s fanoušky a uděláme vše proto, abychom jej zvládli," uzavřel Čuhel.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...