Máme soupeři co vracet, připomíná Kotal před cestou do Teplic

Máme soupeři co vracet, připomíná Kotal před cestou do Teplic

B r n o - A zase do boje. Reprezentační pauza skončila a Zbrojovku čeká dlouhá cesta na sever, kde se v sobotu 2. dubna utká s domácími Teplicemi. Tabulkově je na tom Brno aktuálně lépe, trenér Kotal ovšem moc dobře ví, že na Zbrojovku čeká hodně náročný test.

"Tepličtí letos neměli takové výsledky, jaké očekávali, v posledních zápasech nicméně uspěli. Vyhráli v Ostravě a v utkání s Mladou Boleslaví byli lepším týmem. Měli více šancí a zasloužili si vyhrát, ovšemnespadlo jim to. Čeká nás tedy těžké utkání, ale rádi bychom konečně přivezli i z venkovního zápasu nějaký ten bod," řekl kouč na adresu soupeře.

O síle Teplic se ostatně Brňané přesvědčili na podzim. Ačkoliv se jim do té doby proti Teplicím dařilo, podlehli doma 0:4, což je v tvrzi na Srbské výsledek hodně nezvyklý. "Jednalo se o nejtěžší porážku sezony, takže máme soupeři co vracet. Věřím, že je to pro kluky motivace a udělají vše pro to, abychom jim to vrátili nebo získali alespoň bod," doufá Kotal. "Potkají se dvě mužstva, která mohou hrát fotbal, věřím, že to bude zajímavé utkání."

Zbrojovka cestuje na sever takřka v plné síle. "Pojedou s námi Jovanović i Zoubele. Mimo bude pro tento zápas Chrien, který se vrátil z reprezentačního srazu se svalovým zraněním, ale pro další zápasy by měl být v pořádku. Zvýšená konkurence je předpoklad pro to, aby šly nahoru i výkony. A zároveň je to motivace pro hráče, aby pracovali co nejlépe, protože do nominace se jich vejde jen omezený počet," pokračoval Kotal. Na marodce tak aktuálně zůstává jen duo Doležal - Halouska, naplno už totiž trénuje i Aleš Schuster. "Ještě nohu trošku cítí, ale myslím, že je to už jen otázka krátké doby," řekl na jeho adresu kouč.

Ten strávil volné dny v reprezentační pauze doma na východě Čech, úplné volno od fotbalu si ale nedal. "V neděli jsem navštívil utkání Hradce se Znojmem. Znojmo bylo v první půli lepší, pak ovšem paradoxně po vyloučení domácího hráče byl už jednoznačně lepší Hradec a zaslouženě zvítězil, protože oproti Znojmu své šance realizoval," shrnul Kotal průběh duelu, v němž naskočili i Zbrojováci Veselý a Weber.

Brňané dnes trénovali na hlavním stadionu, zítra je čeká ještě jeden trénink a pak odjezd do oblíbeného hotelu Větruše v Ústí nad Labem. Výkop utkání v Teplicích je naplánován na sobotu 2. dubna v 17 hodin.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...