VIDEO: Kopeme za fotbal - Zbrojovka hostila Horní Lhotu

VIDEO: Kopeme za fotbal - Zbrojovka hostila Horní Lhotu

B r n o - Projekt Kopeme za fotbal proti sobě tentokrát svedl týmy Zbrojovky a SK Horní Lhota ze Zlínska. Soupeř neprodal kůži zadarmo a jako první tým v roce 2016 dokázal na Srbské Brnu vstřelit gól, celkovou výhru si ale přece jen připsali zkušenější domácí.

Projekt Kopeme za fotbal má jako hlavní cíl popularizaci fotbalu, Zbrojovka se jej zúčastnila potřetí. Borci z Horní Lhoty dorazili na stadion v předstihu, stihli si tak prohlédnout zázemí klubu.

Úderem šestnácté hodiny pak vyběhli na prvoligový pažit, proti nim stála poměrně silná sestava, která se příliš nelišila od té z posledního ligového utkání. Jen Lutonského nahradil na kraji zálohy Zoubele a v brance se objevil Floder. Ovšem také v kádru soupeře mohli fanoušci nalézt známá jména - namátkou Heinz, Švach či Polách.

Hráči Horní Lhoty drželi čisté konto výrazně déle, než kupříkladu pražská Dukla. Přečkali kritickou čtrnáctou vteřinu a stali se prvním týmem, který nedovolil skórovat rychlíkovi Hyčkovi. Ve druhé půli pak přepsali další milník - jako první celek dokázali na Srbské v tomto roce překonat obranu Zbrojovky, akci zakončoval úspěšně Jan Kozubík. "Vyrovnat," znělo v tu chvíli z tribun.

Na druhé straně se oba gólmani Plšek i Stratil hodně činili, předvedli několik výtečných zákroků a vysloužili si často potlesk tribun. Na všechny střely ovšem nedosáhli, při chuti bylo zejména duo Škoda - Řezníček.

Závěrečný hvizd ukončil utkání za stavu 14:1 pro Brno, o to však vůbec nešlo. Hráče Horní Lhoty vyprovázel do kabin aplaus a bylo znát, že si zápas i vše okolo opravdu užili.

FC Zbrojovka Brno - SK Horní Lhota 14:1 (6:0)

Branky: Škoda 6, Řezníček 5, Pašek 2, Zoubele - Kozubík.

FC Zbrojovka Brno: Floder - Hyčka, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Pašek, Zavadil, Lacko, Zoubele - Škoda - Řezníček. Do druhé půle nastoupili Jovanović, Schuster, R. Buchta, Malík, Kučera. Trenér Kotal.

SK Horní Lhota: Plšek (Stratil) - Masař, Ščuglík, Plášek, Kozubík, Jan Šenovský, Smištík, Josef Šenovský, R. Váňa, Hlavenka, J. Váňa, Žáček, Brostík, Moudřík, Švach, Polách, Malota, Heinz. Trenér Jaroslav Šenovský.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....