VIDEO: Rozhodla naše efektivita, hodnotil kouč Kotal utkání s Duklou

VIDEO: Rozhodla naše efektivita, hodnotil kouč Kotal utkání s Duklou

B r n o - Srbská se mění v pevnost, na jaře zde Brňané neztratili ani bod a dokonce neinkasovali žádný gól. V dnešním utkání porazili Duklu zdánlivě jednoznačně 3:0 - i kouč Kotal ale po utkání potvrdil, že duel tak jednoduchý zdaleka nebyl.

Na pozápasové tiskovce vypíchl zkušený trenér dle něj klíčový moment utkání. "Důležité bylo, že po obrovské Řezníčkově šanci nastřelil Mareš pouze břevno. Kdyby se Dukle podařilo vyrovnat, byl by pro nás zápas z hlediska psychiky náročný. Místo 2:0 1:1... Jsem rád, že jsme tu šanci přežili a v závěru se nám podařilo vstřelit druhý gól, který byl asi rozhodující," popisoval kouč.

Velkou roli samozřejmě hrála každá ze tří tref. Ostatně když vstřelíte po čtrnácti vteřinách zápasu gól, hraje se hned jinak. "Je to i o štěstí, které jsme dnes měli. Dukla byla nepříjemným soupeřem, kombinačně silná, v poli se nám vyrovnala, ale rozhodla naše efektivita. Třeba první gól nepadl z nějaké vyložené šance, ale dokázali jsme tu situaci využít a takové momenty rozhodují," liboval si Kotal. "Třetí gól už nám pak dal definitivní jistotu. Soupeř byl i po půli silný v kombinaci, celkově jsme měli i štěstí, že nedokázal své šance realizovat. Výsledek vyznívá jednoznačně, ale průběhu utkání tolik neodpovídal," zmínil Kotal i šance soupeře.

Gólově se dnes prosadila trojice hráčů, nebezpečný byl zkrátka a jednoduše celý tým. "Jsem rád, že Michal Škoda opět dokázal skórovat, potvrdil, že je také gólový hráč. Důležité je, že když se Kubovi Řezníčkovi nepovedlo dát gól, nahradili jej jiní. Lojzík Hyčka si zápas od zápasu zvedá sebevědomí, což je vidět. Dnes podal velmi dobrý výkon i směrem dozadu, nejen do útočné fáze. Občas se mě někdo ptá, proč nehraje v záloze, ale jsem přesvědčený, že právě tato pozice je pro něj výhodnější. Má více času i prostoru a situace realizuje jednodušším způsobem, není tolik pod tlakem," chválil Kotal.

Co se hry v obraně týče, Zbrojovka znovu doma udržela nulu, ani ze standardek neinkasovala. "Standardky v obraně jsme přežili ve zdraví a naopak se nám povedlo skórovat po rohovém kopu. Připravovali jsme se na to a právě tyhle momenty rozhodly. I proto se mi dnešní utkání hodnotí dobře," doplnil kouč.

další články

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem
A-tým
20.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem

D r n o v i c e – Sobotní dopolední utkání ve Vyškově nabídlo nakonec dvě branky, po jedné na každé...
Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...