Chvilku trvalo, než člověk získal jistotu, popisuje Zavadil zážitky ze studia České televize

Chvilku trvalo, než člověk získal jistotu, popisuje Zavadil zážitky ze studia České televize

B r n o - Kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil si v úterý vyzkoušel fotbal i z jiné stránky. Po tréninku navlékl sako, vyrazil do Prahy a spolu s Petrem Švancarou glosoval osmifinálové utkání Ligy mistrů Atlético Madrid - PSV Eindhoven.

Zatímco Švancara už má s podobnými situacemi bohaté zkušenosti, pro Zavadila to byla novinka. "Dozvěděl jsem se to asi pět dní dopředu, kdy mi Švanci zavolal. Nejprve jsem řekl, že si to musím chvilku rozmyslet, pak jsem souhlasil," prozradil Pavel, že se vše upeklo relativně rychle.

Práci v samotném studiu pochopitelně předchází určitá příprava - například v maskérně. "Zrovna tohle ale bylo celkem krátké. Spíš se pak čekalo, až skončí prodloužení v hokeji, nevěděli jsme pořádně, jestli stihneme začít. A pak to šlo z minuty na minutu, přestavělo se studio a za minutu se začínalo. To mělo výhodu v tom, že nebyl moc čas na nervozitu. Rychle to ze mě spadlo a cítil jsem se pak už dobře. Bylo to něco nového, ale dalo se to zvládnout," pokračoval Zavadil.

Na otázky reportérů je ze své bohaté kariéry zvyklý. Odpovídat na dotazy moderátora Davida Kozohorského s vědomím, že vás sleduje tolik lidí, je ale přece jen trochu jiné. "Hlavně ten začátek, než člověk získal nějakou jistotu. Něco jsme si předtím řekli, ujasnili nějaká témata, ale další otázky byly spontánní a vyplynuly ze situace. Nic mě ale nezaskočilo a myslím, že to snad bylo v pohodě," vykládal kapitán.

Brněnská dvojička provedla diváky celým utkáním, které nakonec rozsekl až penaltový rozstřel. Bude se "Zavošova" návštěva ve studiu ještě opakovat? "Přesně to zatím nevím, ale možné to je," pousmál se tahoun Zbrojovky.

Jak to Pavlovi ve studiu šlo, to si můžete prohlédnout přímo v archivu České televize.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...