VIDEO: Trenér Kotal hodnotí vítězné utkání se Zlínem

VIDEO: Trenér Kotal hodnotí vítězné utkání se Zlínem

B r n o - Zbrojovka zvládla reparát po prohře v Jablonci, nově zrekonstruovanou tribunu pokřtila výhrou. Moravské derby se Zlínem gólově rozhodli Zavadil a Hyčka, což znamená posun na šestou příčku tabulky. Jak zápas viděl trenér Kotal?

"Dobře jsme věděli o síle Zlína, který sice předcházející zápasy nevyhrál, ale odehrál je velmi dobře. Jen nedávají góly, což je vždycky nepříjemné. Odešel Železník, což je pro ně velká ztráta. Jsem rád, že se nám tohoto soupeře podařilo zdolat, můžeme se tak v klidu chystat na další zápas," zahájil Kotal.

Obšírněji pak pohovořil o průběhu jednotlivých poločasů. "V tom prvním se nám dařilo dostávat soupeře pod tlak. Lépe jsme kombinovali a zakládali útoky, byť soupeř měl z protiútoků paradoxně možná větší možnosti. My si dokázali vypracovat spoustu standardních situací, dlouho se nám ale nedařila jejich realizace, když například Buchta po Košťálově teči střílel nad. Nakonec nám vedení zajistil na poslední chvíli Pavel Zavadil, což nám umožnilo jít do druhé půle ve větším klidu."

Po změně stran se ovšem na stranu Zlína převážil faktor, který hrál dle obou trenérů v utkání důležitou roli - silný vítr. "Chtěli jsme dát co nejrychleji druhý gól, což se nám podařilo. Pak ale bylo vidět, že proti tomu větru mají kluci strach se znovu nabízet a hrát. Dostali jsme se pod tlak, jsem tedy rád, že všechny situace, které si soupeř vypracoval, se nám povedlo ubránit a uhrát další domácí zápas s nulou," oddechl si Kotal.

Pavel si věří, to je pro nás důležité

Duel měl nakonec podobný průběh, jako předcházející domácí bitva se Sigmou Olomouc. "Hráči to tak možná chtějí," smál se kouč. "Je dobře, ře to takhle vyšlo, nebyli jsme tolik nervózní, i když obava z kontaktního gólu tam je vždycky. Vítr pomáhal Zlínu dostat se do vápna, každý nákop hraje v takové situaci roli, naštěstí zejména Pavel Košťál ve vzduchu opět kraloval. Minule Sigma nasadila na závěr vysoké hráče, Zlín teď naopak menšího Fantiše, ale zvládli jsme to. Je to také o odpovědnosti, neudělat chybu, protože kontaktní gól je za tohoto stavu hodně nebezpečný," poděkoval kouč zodpovědné defenzivě celého mužstva.

Paralela s utkáním se Sigmou byla i v tom, že druhý gól vsítil rychlík Hyčka. O první se tentokrát postaral Pavel Zavadil, který zakončil řadu standardních situací klíčovou trefou. "To je všechno o důvěře. Pavel si věří, takže i když tři, čtyři standardky nekopne ideálně, pátá mu vyjde. Pokud si hráč věří a je přesvědčen, že se mu kop povede, není třeba něco měnit. Naopak, protočit při pěti kopech pět hráčů nemusí mít žádný efekt. Víme zkrátka, že to Pavel umí, což je pro nás důležité," odpověděl kouč na dotaz, zda neuvažoval o výměně exekutorů.

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...